Digital mobbing

FOTO: http://www.forskning.no/artikler/2010/oktober/266662

Digital mobbing er mobbing som gjennomføres via digitale medier, for eksempel: mobil, internett, meldinger, videoer OSV.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2013 kl 14:10

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Det er oftest blant unge digital mobbing foregår. På flere internettsider kan man lese at Norge er ett av de landene som er verst med mobbing, over 45.000 barn og unge mellom 9- 16 år sier de bli utsatt for mobbing når de er på internettet og 30.000 sier de er blitt truet eller sendt stygge meldinger til via mobiltelefonen.

Gjennom internett og andre digitale medier kan det oppstå mobbing. Det kan være fæle meldinger, stygge kommentarer, trusler eller andre negative ting. Det kan oppstå mobbing blant annet på mobil, internett (facebook, youtube m.m).
Digital mobbing er en alvorlig form for mobbing. Det kan foregå gjennom bilder h*n ikke vil at du skulle legge ut, videoer, e-mail, sms, mms, blogger, hjemmesider, sosiale nettsider og mye mer. Det som skiller digital mobbing med andre typer mobbing er at det kan oppstå anonym mobbing. Det betyr at den som mobber ikke sier eller viser hvem det er. Digital mobbing trenger ikke å skje direkte. Når noen skriver en kommentar kan noen ta det negativt, men andre trenger ikke å ta det negativt i det hele tatt. Så pass på hva du skriver, så folk ikke tar det som mobbing. Digital mobbing er veldig vanskelig for andre å oppdage. Får du stygge meldinger enten på mobil eller internett er det viktig at du sier det til en voksen du stoler på