Forbereder fargeglade dager

Kultur Gerilja er bare noe av det som står på programmet for årets Barnas by.

Fritidsavdelingen i Sandnes kommune jobber på spreng for å få klart Barnas by. Allerede nå er det mye som står på programmet.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Planlegging for Barnas by er i full gang. 12. - 15. juni skal barn og unge igjen få fargelegge byen. Målet med Barnas by er å engasjere barn og gi de en mulighet til å sette sitt preg på byen. Prosjektleder i Fritid, Roald Brekke som arangerer Barnas by er positiv til arrangementet.
- Barn og unge får lov til å innta byen og vise frem det de holder på med, forteller Brekke

I år sammarbeider de med Sandnes uka.

Det vil bli tre scener i langgata med program hele uken hvor barn og ungdom kan opptre.

Onsdag, torsdag og fredag er skolene invitert til Øglændsparken til piknikk. Her vil det være konkurranser med premieutdeling, leker og annen underholdning. På lørdag arrangeres barnas bruktmarked i parken, hvor barna selv kan selge ting de ikke trenger.

Lørdag vil det også bli arrangert Urban street festival. Her skal det handle om ungdom og street kultur. Skating, basketball, hip hop, og basketball er noe av det Urban street festival har å by på.

På programmet står også Kultur Gerilja. Det er ungdom som skal gå rundt i byen og spre glede med diverse underholdning og stuntopptredner.

Tidligere har Barnas by blitt arrangert i stor skala. I 2008 ble det bygget en park i byen, mens i 2010 ble det laget en strand. Årets Barnas by blir arrangert i mindre format.
- Det blir ingen strand i år, forteller Brekke, men han lover likevel et stort arrangement med mange barn og unge.

Nøkkelord