ANNONSE
ANNONSE

Grafisk museum

Alle på 8. trinn som har media og informasjon som valgfag var den 3. april 2013 på grafisk museum. Vi fikk se hvordan trykkemaskinene fungerte, der lærte vi også hvordan de trykket aviser og hvordan trykkekunsten har utviklet seg. Her er noe av det vi lærte:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Forskjellen på hvordan man lager trykksaker da og nå er at nå bruker vi datamaskiner og kan bare bruke en printer for å skrive ut for eksempel en side med litt tekst. For noen år siden var det ikke så lett. Da måtte de lage store maskiner som de måtte sette alle bokstavene opp på for hånd. Dette tok lang tid i forhold til at vi ikke trenger å gjøre dette i dag. Andre forskjeller er at nå sitter vi helt stille foran en pc og skriver, men før var det mer fysisk arbeid.

Jeg tenker at den tekniske utviklingen har vert stor de siste 20 årene. Jeg er også veldig glad for at det har blitt en så stor forandring, fordi nå kan alle sammen sitte og skrive noe på pc-en istedenfor at det var noen få folk som hadde hardt arbeid i de forskjellige trykkeriene. Hvis de gjorde noe feil måtte de begynne helt på nytt igjen.

En av de maskinene vi fikk se på og lære mer om var Heidelbergs vinge. Heidelbergs vinge er en trykkemaskin. Det er en hurtigpresser og den legger inn papir automatisk. Den roterer og henter papir og legger den klar for pressing, den tar den også ut igjen til tørk.