Helt egen stil

 

musikkanmeldelse av albumet "Bad Bloods" fra bandet Bastille

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

tekst: Trygve Taranger

Gruppa Bastille startet i 2010 som et soloprosjekt av Dan Smith. Etter hvert bestemte han seg for å starte et band, og fikk med seg kameratene Kyle Simmons (Keyboard og bakgrunnssanger), Chris ”Woody” Wood (Trommer og bakgrunnssanger) og Will Farquarson (Bass, Akustisk gitar og bakgrunns-sanger). Selv er Smith sanger, pianist og ansvarlig for slagverk. ”Bad Blood” er deres debutalbum, og ble gitt ut tidligere i år. Tidligere har de gitt ut et par singler til stor suksess i hjemlandet England. Bastille regnes for en Indie Rock/Alternative Rock-gruppe.

Bastille har sin egen distinkte stil, det kommer godt fram av albumet. Melodiene kan minne om 80-tallet, mens mannskoret er temmelig original.

Ingen av sangene var dårlige, men det sier seg selv at ikke alle sangene var like spennende. Den sangen jeg helst skulle hørt om igjen er nok ”Pompeii”, som ganske enkelt føles bedre og bedre når du hører på den. Smith imponerer i denne sangen.

Jeg tør påstå at det største problemet med albumet er at sangene starter så likt. Dette var en av grunnene til at ”Pompeii” falt i smak, ettersom var at den var annerledes hele veien gjennom. Dette var dessverre ikke tilfelle i halvparten av sangene, da i alle fall tre av 13 sanger er ubehagelig like hverandre. Tre av 13 er ikke dårlig. Det at noen sanger likner hverandre er uunngåelig nå om dagen, og de andre 10 var slett ikke verst.

Det kan virke som om Bastille har forstått noe mange musikere enda ikke har forstått: Variasjon er nødvendig, uansett hvor mange som hører på deg. Å ha en egen stil er nødvendig, men først av alt må du få folk til å høre på deg, som ”Bad Blood” har lyktes voldsomt med, da albumet har prestert å nå toppen av topplistene i England. Albumet har noe for enhver smak, selv om å appellere til ungdommen nå om dagen er vanskeligere enn en skulle trodd. ”Bad Blood” er absolutt verdt å høre gjennom.