ANNONSE
ANNONSE

Liker du å lage mat?

Smakfulle porsjonspizzaer ble laget i haugevis forrige uke. "bakeLAB'en" i første etasje på Lura bydelshus ønsker flere ungdommer til å være med å bake! Foto: Solveig I. Engelsen

"bakeLAB'en" på Lura bydelshus søker flere ungdommer til å lage både varme småretter og søte saker.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2017 kl 11:01

"Dette er knallkjekt", sier guttene der de står dypt konsentrerte i kjøkkenforklær og klargjør dagens pizzaer som straks er klare til steking. "Og dette er det aller beste med å være her", utbryter de med et smil idet de tar hver sin smaksprøve i munnen, mens duften av nystekte pizzaer brer seg rundt i kjøkkenet.

De unge bakerne har blitt kjent med hverandre gjennom interessen for kiosksalgarbeid på ungdomsarrangementene "Skrekkens gård" på Varatun gård og "Dance On" (Glowparty, Black & Whiteparty, Trafficlightsparty) på Lura bydelshus. De liker begge å lage mat hjemme og her får de ny materfaring med å produsere store porsjoner for salg, lære hvordan man oppbevarer mat og fryserutiner samt å få kjennskap til planlegging av langsiktige bakeoppdrag. "Men, det vi gjør mest av på "bakeLAB'en" er selvsagt selve bakingen!" avslutter de.

bakeLABsjef Siri Sele ønsker flere ungdommer ned på kjøkkenet i 1.etasje på Lura bydelshus. "Det er bare å komme innom å se hva vi holder på med", sier hun. Sist tirsdag og torsdag var det porsjonspizzaer som stod på menyen. Senere vil de også lage andre småretter, blant andre panini. Det skal også bli baking av herlige cupcakes og gulrotkaker.

Hver tirsdag og torsdag kl 16-18 er "bakeLAB'en" i gang. De som skal være med må møte opp kl 16. Er det noen som vil være faste bakere, så meld fra til Siri. Hun jobber på Lura bydelshus på Funky kafé i 2.etasje hver tirsdag, onsdag og torsdag kl 18-21. Spørsmål kan også skrives på epost til lurabydelshus@sandnes.kommune.no