Slik avslutter du måneden din

Disco på L54 FOTO: Beth M Fjeldstad

L54 (Langgata 54) avslutter måneden ved å holde en Disko hver siste fredag i måneden. Den er åpen for alle mellom 15-25, og er et rusfritt arrangement. Men dansing er ikke det eneste Diskoen byr på…

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Før Diskoen Ungdomsklubben L54 som arrangerer Diskoen åpner allerede kl. 2, og er åpent for alle mellom 15-25. Det er cafe hvor du får kjøpt mat og drikke, spillerom der du kan være på pc eller spille PS3, og i gangen er det ping-pong og air hockey. De fleste som skal på Diskoen møter opp tidlig.

UnderveisNår du først er på Diskoen i andre etasje, er du ikke forpliktet til å bli der. Man kan komme og gå som man vil, enten en vil ned i cafeen og spise, eller bare slappe av med venner. Det er også noen benker og bord i bakgården der hvor det er lov å røyke til dem som trenger et trekk.

Trygt og godtHver Disko stiller pålitelige og fastgående ungdommer opp som vakter. Deres jobb er å gå litt rundt og sjekke at ingen blir skadet, eller at det oppstår slåsskamper. Det hender også at de må utestenge berusede ungdommer fordi noen ikke vett, eller ikke bryr seg om at det er rusfritt. Men det byr sjelden på bråk.

Alltid noen nye å hilse påPå diskoen er det alltid noen som ikke har vært på L54 før, eller bare en gang før. De som allerede går der tar ofte med seg en venn eller flere. Nykomlinger blir mottatt med smil og hilsener. Ungdommene sier selv at de er som en stor familie, og de er plass til alle. Selv har jeg aldri gått ifra Diskoen uten minst én ny venn!

Dessverre litt ventetidBeklageligvis var 31. Mai siste Diskoen får våren, og L54 har nå stengt for sommeren. Men Småjobbsentralen er åpen 9-3 og drevet av samme folk. Neste Disko blir nok siste fredag i August, eller i September. Så det er bare å glede seg!