Med ull og kamera i baggasjen

 

"Dette viser at det finnes stor giverglede i Sandnes", sier Aud Elise Evertsen mens hun ser datteren Ann Helen Everten (23) pakke kofferten full av ulltøy og kamera hun har mottatt av venner og bekjente. Gjennom Palestinakomitéen skal hun og Lillian Birkeland (24) reise til Libanon for å arbeide som solidaritetsarbeidere i flyktningleiren Rashedieh

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.02.2014 kl 07:50

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Faktaboks

FAKTA RASHEDIEH
- Opprettet i 1963
- Det bor over 27 000 flyktninger i Rashedieh. Leiren består av et stort palestinsk flertall, men etter borgerkrigen i Syria i 2011 har flere syrere komt til leiren
- Palestinakomiteen har sendt solidaritetsarbeidere til Rashedieh siden 2001

Å jobbe som solidaritetsarbeider innebærer å reise med solidarisk motivasjon, noe som her betyr at relasjonen mellom solidaritetsarbeider og flyktning bygger på gjensidighet, likeverd og respekt. Arbeidet er individuelt og er i stor grad opp til dem som reiser. Sandnes-jentene skal hovedsaklig være engelsklærere, samt drive et allerede etablert prosjekt kalt "Eyes of Children". Dette prosjektet går ut på å dele ut kamera til barn og unge i flyktningleiren. Barna skal så dokumentere sin hverdag gjennom sine egne linser. Det vil bli laget en fotoutstilling av bildene som vil bli vist i Rashedieh, Sandnes, Stavanger og Bergen. Utstillingen i Sandnes vil ta sted i juni på L54 og stå ut sommermånedene. "Vi er utrolig takknemlig for folks entusiasme og giverglede. Disse kameraene betyr utrolig mye for prosjektet" sier Lillian. "Eyes of Children vil ha positiv fokusendring for barna. I tillegg er det relasjonsbyggende og skaper en arena hvor barna har mulighet for å uttrykke seg og å spre kunnskap, til og med utenfor egne landegrenser", sier hun videre.

Ann Helen tilføyer "i tillegg til kamera har vi også fått ullklær som vil bli delt ut til noen av flyktningene i leiren. De kommer godt med i den libanesiske vinterkulda".

Jentene har bachelorgrad i Interkulturell Forståelse, og gleder seg til å bruke lærdommen i praksis. Kultur, møte med mennesker og tilegne seg nye erfaringer har alltid appellert til dem begge. De er for øyeblikket landet i Beirut, og vil med jevne mellomrom bidra på ungisandnes.com, med deres opplevelser fra Libanon.

Nøkkelord