ANNONSE
ANNONSE

Mindre lekser!

Ungdom er oppgitt over mengden av lekser Foto: Tara Tipple

Elevene i 8f på Giske Ungdomsskole mener at politikerne bør redusere leksene fordi det tar så mye av fritiden deres.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2013 kl 14:10

Elevene mener at all lekselesingen fører til at de ikke får tid til alt det andre de skal gjøre, og har selv opplevd å måtte droppe treninger fordi de måtte bruke tiden sin på lekser.

I følge det Odd Valdermo, førsteamanuensis i pedagogikk ved universitetet i Tromsø, sier til VG mener han at unge ofte møter opp på skolen med angst fordi de ikke har fått gjort alt.

- Jeg mener det er viktigere at elevene hjelper til hjemme med husarbeid etter skoletid enn at de sitter med lekser utover kvelden. Det er lærerikt å være med på å ta ansvar for familien. Leksefri fører også til færre konflikter og bedre trivsel på hjemmebane, sier Valdermo.

Elevene mener også at de får vondt i ryggen av å bære ranslene fram og tilbake til skolen, og at lærerne gir de mer arbeid enn nødvendig. De har også et behov for at de heller får bruke enda mer tid med lekser på skolen, og heller får litt lenger skoledag.

- Det eneste som skjer når vi har lekser, er at vi ikke får nok søvn, og blir utrolig stresset. Noen har jo faktisk ikke foreldre hjemme hos seg om kvelden som kan hjelpe, og noen har ikke data som hjelp heller! Hverdagen går i spising, skole, trening og lekser. Det eneste som skjer er at hverdagen blir bare stress, og man gleder seg ikke akkurat til å komme hjem for å si det sånn. Vi lærer ingenting av det heller. Man blir utrolig frustrert, og vet jo veldig godt at man får rød lapp hvis man ikke har gjort noe, sier en medelev.

Elevene håper kort sagt at politikerne tar mer tak i denne saken, slik at det blir lettere for dem i hverdagen.