Musikalske ungdommer fra L54!

 

Intervju med danse og rap gruppen Electics, noen musikalske og danseglade ungdommer fra L54!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.03.2014 kl 10:10

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Jeff, Lewis og Collins skal nåkommende lørdag være med i UKM, disse er aktive brukere av lokalene til L54. Alle tre skal rappe sammen, og har forskjellig erfaring med rap. Jeff har holdt på med dette lengst, Lewis har rappet seriøst i 1 år og Collins har både synget og rappet i ca 2 år.

Lewis og Collins ble intressert i rap gjennom hiphop sjangeren, og ville kunne utrykke seg selv å si sin egen mening. Dette gjennom fengende rap-tekster, for å kunne gi ut et budskap og motivere andre ungdommer. De tenker at hvis en kjendt artist kan få utrykke og si meningene sine gjennom musikk, må det gå ann for normale ungdommer og å gjøre dette. De begynte forsiktig å rime og sette sammen tekster og etterhvert ble de ganske gode! De meldte seg på UKM etter Arvid Tjelta som arbeider her på L54 forklarte og viste dem hva det var.

UKM er et kulturtiltak for alle ungdommer i Norge. Her kan alle ungdommer fra 13 til 19 år vise fram talentet sitt, uansett hva. Film, tegninger, dikt, rap, sjongleringskunster og dans er mye som går igjen! Det er gratis og være med. Det er tre steg i UKM, først kommunemønstring, så fylkesmønstring. Deretter kommer 25 deltakere videre til landsfinalen som arrangeres i Trondheim. Her i Sandnes holdes UKM i Kinokino, rett ovenfor L54.

De er i studio ca 1 gang i uken, men nå rett før UKM har de øvt mye mer. Collins og Lewis danser også, og dette er alt fra afrikansk dans og salsa, men det går mest i hiphop. Dette skal de også framføre på UKM. Dansegruppen heter Electics, og om du er interessert å lese mer om dem kan du søke dem opp på facebook der de har en egen 'fan' side.