Ny Stavangerfestival

Her står Tinie Tempah på scenen under gårsdagens konsert i Sørmarka Arena. FOTO: Tone Helene Oskarsen

I går hadde Stavanger LIVE sin første dag som ny festival. Her kan rogalendingene få oppleve artister som Karpe Diem BigBang og Far East Movment over to dager den første helgen i mai.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Amund Nygård Olsen (20) skal på festivalen i kveld og gleder seg. Han har ikke vært på så mange festivaler tidligere, og forventningene er høye.

– For min del så forventer jeg at det blir en ny opplevelse som jeg kommer til å huske for resten av livet. Spesielt etter at jeg så line-upen med alle de store artistene, sier Nygår Olsen.

Han forklarer videre at han er veldig fornøyd med artistene. Han hører for det meste på elektronisk musikk til vanlig, noe som det skal spilles mye av i kveld. På spørsmålet om han har en klar favoritt var det vanskelig å svare.

– Jeg klarer ikke helt å bestemme meg hvem jeg gleder meg mest til, fordi på programmet fra 18.30 og frem til midnatt spilles det mange store. Men må jeg plukke ut en, så må det være Knife Party.

Fornøyde arrangører

Arrangørene er også fornøyd med artistutvalget på festivalen

– Vi er veldig fornøyd. Vi har en skikkelig god blanding av gode norske artister og gode internasjonale artister og det er mange gode show å se frem til, forteller festivalsjef i Stavanger LIVE Ane Anestad.

Hun forteller videre at de har brukt god tid på planleggingen av sikkerheten på festivalen.

– Vi har med oss noen av de som er best på sikkerhet, så vi er klar for alle de menneskene som tar turen til Sørmarka Arena, forteller Anestad

Tradisjon

Nygård Olsen håper at Stavanger LIVE skal bli en tradisjon. Han mener at å kombinere artistene med artistene på landstreffet i kongeparken er veldig smart.

– Jeg er veldig positivt overrasket over initiativet med Stavanger LIVE og håper de kommer igjen flere år framover, sier Nygård Olsen.

Og skal vi tro arrangørene, virker det som om Nygård Olsen kan gå på festival i flere år framover.

– Vi har en langsiktig avtale med Sørmarka Arena, så planen er at vi skal bygge opp en festival over lang tid, stein for stein, forteller festivalsjef Anestad.