Sandnes-band i svensk musikkonkurranse

Her opptrer No Resistance. FOTO: PRIVAT

No Resistance er et rockeband fra Sandnes som i år har blitt plukket ut til å delta i den svenske musikkonkurransen «Musik Direkt» i Sverige 8.-12. Mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.05.2013 kl 17:40

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Faktaboks

Musik Direkt

- Svensk musikkonkurranse med live-
opptredner.

- Det samme som Ungdommens
Kulturmønstring, bare i Sverige.
Gjelder bare musikk, mens du i Norge
kan delta med nesten alt.

- Konkurranse for musikere mellom 13 og
19 år.

- Musikk i alle sjangre

Sandnes-bandet No Resistance gikk videre fra fylkesmønstringen i Rogaland til både landsmønstringen i Larvik og de skal representere Norge i musikkonkurransen «Musik Direkt» i Sverige. Bandet består av Pål Wathne på gitar og vokal, Espen Myhre på bass, Håkon Braaten på gitar og Tom-André Kingestad på trommer.

Musik Direkt er den bredeste musikkonkurransen i Sverige der alle musikksjangre kan delta. Konkurransen er en live-konkuranse og de eneste kriteriene er at du er mellom 13 og 19 år. Gitarist Håkon Braaten forteller at det var en jury som bedømte de på fylkesmønstringen og som sendte de videre både til landsmønstringen og til «Musik Direkt». Etter hva han har hørt er de det eneste bandet fra Norge som skal delta i den svenske musikkonkurransen.

No Resistance har ikke gjort noe spesielt for å forberede seg til den svenske konkurransen. Det blir en ny erfaring for Sandnes-bandet som tidligere nesten bare har spilt for venner og bekjente. Men de er ikke nervøse.

«Jeg tror det kommer til å bli veldig kjekt. En ny utfordring for oss» sier Braaten.

Siden det blir trangt om plassen når hele bandet skal til Sverige neste helg har de ikke med seg en stor heiagjeng fra Norge. De håper de kan få nye fans dit de kommer som liker musikken deres. Selvom de ikke vet hva premien musikkonkurranse er, håper de at musikken blir godt tatt imot hos våre naboer. No Resistance håper på å ikke møte motstand på deres vei til toppen i den svenske konkurransen.