Tilbudene i Sandnes kommune, noe du vil få med deg på fritiden?

 

Kule arrangemanger, konserter, og diskotek minst en gang i måneden, noe du kanskje ville vært med på? Hør hva ungdommen sier om L54 og tilbudene i Sandnes kommune!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.03.2014 kl 10:10

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Fredag den 31. Januar var det tid for årest første månedlige disko. Dette er et arrangemang som L54 har hver siste fredag i måneden, med vanlig åpent nede i kafeèn og disko i 2. etasje. Til denne anledningen så intervjuet to av våre skoleelever som er utplassert her, noen av dem som var til stede.

Vi lurte på hva folk synes om tilbudet med at vi holder disko hver siste fredag i måneden, og det mange sier er at det er kjekt med en litt spesiell kveld! Det er bra musikk, og det er ofte det kommer flere folk, så det er veldig sosialt og personer som er glad i å danse får utrykke og 'vise' seg litt ekstra fram. Durand på 20 år deltar ikke på dette arrangemanget selv, men forteller at han synes det er veldig bra at det holdes for sosiale og danseglade ungdommer!

Spøsrmålet om hva de synes om oppleggene i Sandnes kommune for ungdom, inkludert L54 og hvordan de ble kjendt med dette kom også opp. Her fikk vi mange forskjellige svar. De fleste som ble intervjuet visste ikke om så mange andre tilbud i Sandnes kommune en L54, og sommerjobbsentralen som og er på lokalene til L54 på sommeren. Her kan ungdommer få enkle arbeidsoppgaver fra folk som sender inn ting som må gjørest, og de får betalt samme dag. Dette er en utrolig bra løsning for ungdom som ikke har fast sommerjobb og vil tjene noen ekstra penger til sommerferien (eller ekstra penger for å spare). Mange ungdommer vet også om at det går an å låne lokaler til øving for dans, drama, synging og bandøvelser, og det er også mulighet for å kunne lage musikk.

De fleste ungdommer får vite om L54 gjennom venner eller skole, og synes at L54 har gode åpningstider (onsdag/torsdag 14.00 - 21.00, fredag 14.00 - 23.00). Dette får ungdommer vekk fra ruten, og her synes de det er gøy å kunne komme for å møte nye personer og få være med på forskjellige arrangemanger, konserter og diskotek. Mange som ble intervjuet har gått her i fra alt til noen måneder til 2-3 år, men det er også en 'eldre' generasjon som enda er innom på L54 avogtil.

Det vises at det kan gjøres endringer med L54, gjennom spørsmålet "Hva og hvordan kan L54 forbedre seg i fremtiden?", men de fleste er ganske fornøyde med sånn som det er. Det kommer opp at det kunne vært større arrangemanger oftere ( sånn som Urban Street Festival, som holdes på sommeren), mer spill til PS3'en og at det også kunne vært åpent på lørdager som en jobbsentral (dette har før vært gjort i Stavanger). Det var også mange som sa at de ville ha bankterminal, men det er nå kommet og den er oppe å kjører! Dette er vi alle glad for, og det gir oss nye muligheter til å selge mer mat.