Urbane utfoldelser på Ruten

Bilde er fra Breakdance/hip hop battle fra Urban Festival i fjor. FOTO: Siri Hagen

Lørdag 15. Juni er det klart for Urban Street Festival på Ruten i Sandnes. Artistene gleder seg, og arrangørene lover en fullpakket dag med god musikk og urbane konkurranser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2013 kl 20:09

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

– Den kuleste konserten vi skal holde i hele sommer skal vi holde i Sandnes, forteller Tore Arholm Tobiassen aka ”Tore Pang” fra Kriminell kunst. Under festivalen skal Kriminell Kunst opptre sammen med andre band som Piffany og Art of Deception.

Arholm Tobiassen forteller at de gleder seg til å spille for kjekke folk i Sandnes. Han lover også bra show.

– Det blir et kombinert show hvor vi i Kriminell Kunst opptrer sammen med BVIS. Det fungerer veldig bra når vi gjør ting sammen, forteller Arholm Tobiassen. BVIS er en rapper fra Stavanger, og kommer med sitt debut album til høsten. Kriminell Kunst har selv nettopp sluppet ny plate, og Arholm Tobiassen lover å spille mye fra det nye albumet.

Tett program
Eventmanager og ungdomsarbeider i L54 André Britzén forteller om en fullspekket dag fra 14-22.

– Det vil bli blant annet Street basketball konkurranse, skate konkurranse, brakdance/hip hop battle og flere artister på scenen. Samt graffitivegg, forteller Britzén. Det vil også bli parkour og Cheerleaderopptreden i løpet av dagen.

Festivalen blir arrangert for andre år på gang, og Britzén forteller at de har lært av feilene fra i fjor.

– Det var så dårlig vær i fjor at vi måtte avlyse skate konkurransen. Så i år har vi tatt noen forhåndsregler og satt opp telt over scenen slik at artistene holder seg tørre. I tillegg har vi klart et telt vi kan sette opp over skaterampen, slik at det uansett blir konkurranse, sier Britzén.

Sterke farger
Tore Arholm Tobiassen forteller at det han ser mest fram til selvfølgelig er å stå på scenen å opptre selv. Likevel gleder han seg til andre deler av festivalen også

– Jeg gleder meg til å se mye kul skating, og ikke minst graffitiveggen! Der kan unge kunstner får utfolde seg, noe som er bra. I Stavanger er det ingen frie graffitivegger, det er nulltoleranse for graffiti, så det er bra Sandnes tar tak i det. Det jeg gleder meg til er skating, sterke farger og kul musikk, forteller Arholm Tobiassen.

Skal vi tro arrangørene, kommer Arholm Tobiassen til å kose seg.

– Hvis være tillater det vil vi sette opp graffitiveggen dagen før, slik at den står over natten. Forhåpentligvis vil noen tagge på den. Uansett får vi besøk av kjente, hemmelige taggere som kommer til å være maskerte, forteller eventmanager André Britzén