Bruker jenter for mye sminke?

FOTO: Hanna Vestly

Nå lever vi en verden hvor sminke eksisterer, den fins i tonnevis. Jenter tyr til sminke for å gjemme urenhet, og rett og slett for å se bedre ut. Vi har derfor valgt å intervjue mennesker i alle kjønn for å få vite hva de synes om sminke.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

FOTO: Hanna Vestly

Folket er enig i at litt sminke er fint, men at jenter fort kan få litt mye i ansiktet sitt.

Mads mener at sminke er fint i en viss grad, det er ikke fint når du ser sminken ligge som en maske utpå huden.

Hvorfor er det slik at guttene ikke liker jenter med for mye sminke? Gjennomsnittet av guttene mener at hvis jenter bruker mye sminke kan vi ikke gå etter

natural beauty.

Noe er sant, noe er løgn

I kosmetikkbransjer gjør selgere alt for å tiltrekke kjøpernes øyne. Mye av hva det som blir sagt om sminke er bare løgn. Noen kosmetikkprodukter inneholder palmeolje, dette er ikke bra for huden din, i tillegg til at det ikke står hva produktet inneholder. Kosmetikkbransjer lurer deg med ord til å få deg fristet til og kjøpe produktet.

Fordeler og ulemper

Sminke kan forandre utseende ditt til å se bedre ut, det finnes forskjellige produkter som kan hjelpe til ved at f.eks., øyene dine kan bli større, leppene kan bli større og mer fyldige osv. Sminke kan få deg til å se eldre ut, og yngre. Ulemper ved sminke er at hvis du er avhengig av det kan det fort bli dyrt. Skal man ha det beste merket må man være villig til å betale for det, i tilleg til at det krever tid. Hvis du ikke klarer og påføre sminken skikkelig vil sminken få deg til å se verre ut, enn å få deg til å se bedre ut.

Det fins tusenvis at jenter der ute som føler at de må sminke seg for å se bedre ut. Sminke seg ekstra mye til fest, men det er ikke det de fleste tenker eller bryr seg om. Et av spørsmålene i intervjuet var: Hvis du kunne valgt å bo i en verden uten noen sminke, ville du da bodd i den? Eller ville du bodd i denne verdenen der jenter ikke får nok av sminke? Noen jenter svarte selvfølgelig at de ikke kan leve uten sminke, men gjennomsnittet av gutter og jenter ville bodd i den verdenen uten sminke.