Chinematographe

 

Journalister på Lurahammaren Ungdomsskole har hatt en undersøkelse om hvilken film elever gleder seg, til å se på kino. 2014 er et år der mange kjekke filmer kommer ut. Både den etterlengtet, action filmen The Hunger Games- Mockingjay og skrekkfilmen Annabelle kommer ut i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2014 kl 10:43

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Intervju

Ordet kino er en norsk form av det franske ordet Chinematographe som betyr å bevege eller tegne. I Norge så har kino eksistert i mange år, den første filmen ble vist i Oslo allerede i 1896. Gjennom årene så har filmsuksessen spredt seg rundt og blitt mer og mer populær. Den har spredt seg fra en kinosal i Oslo til 245 (år 2004) ulike kinosaler spredt rundt i Norge. Kino er for det meste populært blant ungdommer og voksne. Nye filmer vises i kinosalen før de har komt ut til markedet.

Selv så har vi gledet oss til å se action filmen The Hunger Games- Mocking Jay og thrillerfilmen Gone Girl. Vi skal nå fortelle litt kort om hva filmene handler om.

The Hunger Games:

Hvis du følger med på The Hunger Games seriene så vett du sikkert hva den neste filmen handler om. Men i tilfelle du ikke gjør det så skal vi fortelle kort om hva det handler om. Handlingen går utpå at hovedpersonen Katniss Everdeen skal kjempe på Panem-distrikte sin side mot kapitalet. Alt som Katniss bryr seg om står også på spill.

Gone Girl:
Gone Girl er basert på en populær bok i New York. Filmen handler om ekteparet Nick og Amy Dunne. På den femte bryllupsdagen til ekteparet forsvinner plutselig Amy. Når hun plutselig bare forsvant så fikk Nick masse media oppmerksomhet. Mistanker oppstod om at Nick var bak hendelsen. Nick kunne ikke huske at han hadde brukt vold mot henne eller at han hadde tatt henne. Du kan se traileren på sfkino.no

I videon som har blitt lagt till i denne artikkelen er intervjuer. Denne videoen handler om hvilke filmer elever på Lurahammaren Ungdomsskole gleder seg til å se på kino. Svaret var ganske likt men varierte litt også. I tillegg til videoen så er det blitt lagt til ennå en smakfull video med masse morsomme bloopers (klikk).
Vi håper at dere koser dere med videoen, like mye som vi koste oss med å laga den.