De siste overlevende

her ser du forsiden på filmen.

Liker du skumle, skrek zombie filmer? Da er denne filmen noe for deg! Filmens tittel er World War Z. Hovedpersonen i World War Z er Brad Pitt. Han er helten i filmen og skal redde verden fra å falle. World War Z er en Sci-fi/action/skrekkfilm. Filmen ble laget ferdig i 2013 og ble regissert av Marc Forster. World War Z hadde premiere i Norge 12. juli 2013. filmen varer i 116minutt, det er nesten 2 timer. filmens aldersgrense er 15 år å kan være litt skummel for visse personer.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

World War Z
her kan du se traileren til World War Z hvis du tør.


Brad Pitt
Brad Pitt ble født 18. desember 1963. Brad Pitt er veldig kjent. Han har spilt i mange filmer. I 1988 fikk Brad Pitt sin første hovedrolle i en film, filmen het The Dark Side of the Sun hvor hans rolle var en ung amerikaner som oppholdt seg hos foreldrene sine hvor de prøver og finne en kur for hudsykdommen sin. Han er også gift med Angelina Jolie, de har adoptert to unger. I 2006 ville Paramount og Plan B jobbe på en ny og bedre zombiefilm. Denne filmen ble kalt World War Z, filmen var basert på boken Max Brooks. Brad Pitt har til sammen spillet 45 filmer dram til nå. I filmen World War Z spiller Brad Pitt mannen Gerry Lane.

Denne filmen er en action/skrekk/thriller/drama/sci-fi film. Denne filmen bruker mange forskjellige sjangertrekk. F eks at det er en helt som skal redde alle. Det blir stille og alt lyden faller til ro akkurat når det skumleste i filmen skal til og hende. De bruker også familie som han kjemper for og tenker på hele tiden.
Handlingen
Handlingen i filmen foregår verden over. Hvor Brad Pitt kjemper mot zombier og tiden. Brad Pitt reiser rundt mens han sender familien sin på en militærbåt hvor militæret oppbevarer mange av de gjenværende menneskene. Stedene handlingen fåregåre er på forskjellige steder, mange virkemidler er brukt på de fleste stedene som for eksempel, byen raser sammen, biler brenner, om natten er det tåkete og du hører bare den ekle lyden av zombiene.
Filmens start rolig men veldig fort i filmen starter marerittet. Et virus sprer seg og lager fullt av zombier som sprer seg utrolig fort over hele verden. Men dette er ikke slike zombier som du vanligvis ser som er trege og ekle. Disse er raske, smarte og farligere. Det er mange scener i filmen der Brad Pitt er i fare. Det virker nesten umulig og stoppe dette men han får en plan. Filmen tar opp mange temaer. For eksempel drama, action, skrek og sci-fi. Filmen spilles kronologisk og har ikke tilbakeblikk. Handlingen i filmen skjer på to plasser, det er hvor familien til Brad Pitt er og hvor Brad Pitt befinner seg. I filmen er det ikke brukt noen spesielle symboler.

Karakterene
Hovedpersonen spilles av Brad Pitt, han spiller Gerry Lane. Mireille Enos spiller kona til Gerry Lane i filmen. Mireille Enos spiller Karin Lane i filmen, Gerry og Karin Lane har et svært stort forhold i filmen. Gerry Lane blir tøffere og tøffere ut over filmen, men har ikke den største utviklingen i filmen slik som andre filmen kanskje har.
I filmen skjer den ikke mye konflikter mellom de siste overlevende, men noe som menneskene ikke vet er at disse uvanlige zombiene blir fort tiltrukket av lyd, noe som skaper et stort problem i filmen. De er i en liten by som er beskyttet av vakter og store tykke vegger. I denne lille byen holdes det en stor fest med musikk, lyd og tale. Dette tiltrekker alle zombiene i filmen.

Filmen
I denne filmen er det brukt mange fugleperspektiv, men det er nesten ikke brukt froskeperspektiv. De filmer ofte fra kjøretøy men zoomer ikke så mye. I filmen er det både korte, lange, raske og sakte klipp. Det er ikke brukt frysing av bilder eller noe slow motion.
Noen plasser i filmen er musikken rolig og romantisk mens på andre er den skummel. På visse plasser kan du høre på musikken at noe kommer til å hende. Lyden og musikken i filmen er bra og satt opp rett. Filmen har mange forskjellige farger, det er alle typer farger, alt fra rød til hvit. Du kan også forstå at noe vil hende på visse plasser i filmen bare på å se på fargen.
Denne filmen har ikke forteller, du må bare se og høre på personene som snakker i filmen for og forstå hva som er meningen og hva folk vil oppnå.
På tittelen av filmen kan du skjønne at dette er en film der det skjer noe verden over. Budskapet regissøren vil gi til oss er og alltid være modig og ikke gi opp. Han viser dette på skuespilleren som er god på å utrykke seg selv. Etter å ha sitt denne filmen sitter jeg igjen med at folk har forskjellige tanker og syn på zombier.