"Det perfekte samfunnet"

Her tar Tris/Beatrice testen

Filmen Divergent er en Action/Drama/Thriller film med masse kjekke dramatiske hendelser. Divergent er basert på romanen med det samme navnet av den flinke forfatteren Veronica Roth. Filmen ble først utgitt 18 mars 2014 i Los Angeles. En måned etter ble filmen lansert i Norge. Allerede første uken så kom filmen på første plass som den mest suksessfulle filmen. I denne filmen vil du se masse action, spenning og kjærlighet.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Trailer
Her er den kjekke traileren til filmen.

Se bildet større

Symbolene for de ulike gruppene

Se bildet større

Når de er under kontroll

Se bildet større

Beatrice/Tris og Four

Se bildet større

Insurent, andre del

Se bildet større

Alle gruppene under sermonien

Se bildet større

Jeanine Matthews

Filmen foregår i den framtidige Chicago. I dette samfunnet er alle mennesker delt inn i fem ulike grupper. Disse gruppene er basert på personligheten deres. Enten er du uselvisk, fredelig, modig, ærlig eller intelligent.

Handling

Filmen handler om Beatrice Prior, som er født inn i gruppen «uselvisk». Når hun fyller 16 år må hun velge om hu vil bytte gruppe eller ikke. Før du gjør dette må du ta en test som viser hvilken gruppe du passer inn i. Denne testen er en veileder fordi hvis du har valgt en gruppe så kan du ikke bytta, dette er en engangs mulighet. Da Beatrice skulle ta denne testen så fant hun ut av at hun ikke var som alle andre, hun passet ikke inn i noen grupper, hun var en Divergent. Hun ble fortalt at dette måtte være en hemmelighet for hennes egen sikkerhet. Når seremonien begynte valgte hun å bytte gruppe, livet til Beatrice forandret seg raskt. Hun byttet også navn til Tris når hun fikk muligheten. Det var også da hun møtte den eneste personen som visste hennes hemmelighet, Four.

Da filmen ble laget fokuserte regissøren på at det ikke skulle være med noen trafikklys, filmen skulle være mer ”gammeldags” men fortsatt nye. Grunnen til dette er på grunn av at alt dette skjer i et samfunn der alt er perfekt. Alle de ulike gruppene bor på et eget sted og de får ikke lov å snakke med hverandre. I filmen er det ikke så mye tilbakeblikk vi får heller bli kjent med de som de er nå, men noen ganger får vi høre noen historier. I filmen så er hver person delt inn i en gruppe og alle disse gruppene har et eget symbol som symboliserer hvilken gruppe du tilhører. Gruppene har også sin egen farge og type klær alle går med det samme, så i dette samfunnet er ingen mer verdt enn andre.

Hovedpersoner

Hovedpersonene i denne filmen heter Beatrice Prior og Four. I filmen er Four treneren til Beatrice eller Tris. Forholder mellom de var ikke det beste i begynnelsen men etter hvert i filmen så hjelper Four Tris gjennom vanskelige tider. Det er da forholdet mellom hovedpersonene utvikler seg. Four er en veltrent kjekk ung mann som Trish etter hvert forelsker seg i. Trish utvikler seg fra en uskyldige jente til en tøffe jente som ikke er redd for noe. Four utvikler seg også fra en kaldhjertet gutt til en som vil redda samfunnet. En annen viktig person i filmen er lederen for de intelligente, Jeanine Matthews. Hun er en av de som kan kalles for de ”frekke”. Hun planlegger å finne en måte og kontrollere alle på, hun vil gjøre de til soldater som hun kan styre. For å kontrollere de så har hun fått de til og drikke et serum. De eneste personene som dette serumet ikke virker på er deer, Divergenter.

Filmingen
Når du ser filmen så kommer du til å legge merke til at både kvaliteten, filmingen og fokusering. De har virkelig fått med seg alle detaljer, og dette gir oss hint på hva som kan skje. Fokuseringen på Trish var utrolig godt jobba, bare ved å se på hun kunne vi allerede vite at hun var forelsket i Four, uten at de faktisk nevnte det i filmen. Sangene passet bra inn i filmen og noen av dem va også veldig fine. Oftest så har er filmingen normal men det finnes tilfeller der de zoomer inn på ting, som de vil at vi skal legge ekstra merke til. Det er brukt veldig mye nærzooming når personer snakker. Klippingen er ikke noe du legger merke til, de har lagt filmen såpass godt og detaljert at du ikke legger merke til når de skifter til en annen scene fordi alt henge sammen.

Konflikter:
De viktigeste punktene i filmen er når Four og Tris begynner å knytte bånd med hverandre. Det er også viktig å få med seg den utrolige utviklingen til Tris, hun går fra å være den dårligste på laget til en av de beste. Spenningstoppen var selvfølgelig når Tris og Four får vite om planen til Jeanine. Disse to modige personene gjør opprør mot Jeanie helt alene, de prøver å ødelegge maskinen som kan styre alle sammen.

Konklusjon:
Etter du har sett filmen så kommer du til å sitte igjen med mange spørsmål. Men ikke vær redd for det skal komme ut en til film, den andre delen som kan svara på noen av disse spørsmålene som du sitter igjen med. Den andre delen av filmen ”Insurent” kommer til å handle om hvordan Tris og Four har det. Det kommer til å handle om hvordan de har det mens de blir etterlyst. Den andre delen kommer ut i mars 2015. Hvis du ikke har sjekket ut traileren så kan du se den her.