ANNONSE
ANNONSE

Drømmen om å danse

HipHop: Her danser Oskar og de andre HipHoperne på "Don't forget to dance". Foto: Celine Pedersen

Ung i Sandnes har vært å besøkt dansekurset «Don´t forget to dance» arrangert av Chavva Ariel Smith-Hofstad. Kurset går i disse dager på Vågen videregående skole. Oskar (11) har dratt helt fra Eidsvoll for å delta på kurset.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2013 kl 09:03

av: Celine Pedersen (tekst og foto) og Birta Lif Berglindardottir (tekst)

- Jeg er her for å bli bedre å danse og for å ha det gøy, forteller Oskar. Han har en drøm om å danse hip hop i et danskekompani når han blir eldre. Han liker å danse for da føler han seg fri, og har holdt på siden han var 5 år. Inspirasjonskildene til Oskar er Quick og Lizzie Wicks. Heldigvis for Oskar er Wicks en av HipHop instruktørene på kurset.

Oskars tips for å bli en god danser er å trene mye, noe han selv gjør.

Jeg danser flere ganger i uken, blant annet to ganger mandag og tirsdag, sier Oskar. I tillegg til dansingen spiller Oskar basketball og piano. Å få bruke sommeren på dans har Oskar ingenting i mot.

- Vi har jo kjørt helt til Stavanger fra Eidsvoll for å dra på kurset, og jeg synes
det veldig morsomt å få danse mye om sommeren, forteller Oskar.

Oskar og Cavva Ariel. FOTO: Celine Pedersen.

Internasjonale instruktører
- Dette er tredje året jeg arrangerer kurset, sier Cavva Ariel Smith-Hofstad. Hun forteller videre at de var veldig heldig som fikk med instruktørene Lizzie Wicks (HipHop), Randy Duncan (moderne jazz) og Edwin Mota (Ballet). En stor grunn til at Smith-Hofstad gjør dette er for å introduserer Norge og norske dansere til instruktører fra andre deler av verden.

Kurset går over fem dager, med tre danseklasser hver dag.

- Her har vi studenter fra 11 til 40, forteller Smith-Hofstad. På kurset har de dansestiler som hip hop, moderne jazz og ballet.

- Alle studentene her er fantastiske, Men man må ha litt trening. Noen har danset et år, andre har danset i tjue, så vi har forskjellige vanskelighetsnivåer, forteller hun. I år er det 63 studenter. Dette er et bra antall i følge Smith-Hofstad. Hun håpet på 15 til 20 personer per klasse, og de har de klart.

Gjøre det man brenner for
Smith-Hofstad har selv danset i over tjue år. Det var foreldrene som sendte henne på dans når hun var ung.

- Jeg gikk på dans og ble forelsket. Det er derfor jeg gjør dette også.Hvis man ikke er forelsket og brenner for det man gjør, hva er da vitsen med å gjøre det? forteller hun. En annen grunn for å lage «don`t forget to dance» er i følge Smith-Hofstad for å bygge opp et godt dansemiljø i Stavanger- og Sandnes-regionen.

Vise seg fram
Kurset har holdt på siden mandag, og på fredag skal de ha oppvisning.

- På fredag skal vi vise hva de forskjellige nivåene har lært i løpet av kurset, så det er bare å komme å se.