Er han Gaal mann for jobben?

 

Å ta over en jobb etter Sir Alex Ferguson, er nesten umulig, skotten har vunnet nesten alt som kan bli vunnet med kun en klubb. Mange trodde da David Moyes var «The Chosen One» da han kom til Manchester, men etter en forferdelig sesong, er det kommet en ny manager inn på Old Trafford.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Van Gaal med Bayern München treneren Pep Guardiola fra deres tid i Barcelona.

Se bildet større

Van Gaal med Chealseatrener Mourinho, her fra deres tid i Barcelona.

Se bildet større

FOTO: Ferguson og Van Gaal har møtt hverandre før, her spiller Barcelona - Manchester Untied

Du kjenner kanskje til Van Gaal fra før, han har lært opp to av verdens beste managere, Pep Guardiola som nå er manager for et Bayern München i storform, og Jose «The Special One» Mourinho, som nå trener Chelsea, som leder Premier League i England. Van Gaal kom også i semifinalen i VM i Brasil, der han ledet Nederland til bronse. Han har også våret Bayern München trener.
Selv om Manchester United har brukt hundrevis av millioner på flere klassespillere som Radamel Falcao, Ander Herrera, Marcos Rojo, Luke Shaw, og den store nyheten, argentinske Angel di Maria fra Real Madrid. Har de fortsatt ikke gjort en stor suksess, med 7.plass i tabellen er det mange misfornøyde fans. Selv har jeg troen på Van Gaal, han trenger bare mer tid.

Sliter med skader

Med flere spillere som har gjort det veldig bra i sesongåpningen, er det vanskelig å forutse hva som kommer til å bli Manchester Uniteds posisjon på tabellen etter sesongslutten, men nå sliter «The Red Devils» med mange skader, Michael Carrick, Chris Smalling, Jonny Evans, Phil Jones, Ashley Young, Ander Herrera, og Jesse Lingard er blant spillerne på Manchester Uniteds skadeliste for øyeblikket. Flere av disse har hatt en fast plass på Uniteds førstelag.

Et helt nytt lag

Mange har reagert på Van Gaals salg av Danny Welbeck, han spiller nå strålende i Arsenal etter å ikke ha fått så mye tid i Manchester, og mener at han aldri burde ha blitt solgt. Den skadepregede Luis Nani har også forsvunnet fra England-klubben, også han har gjort det meget bra i Sporting Lisboa, og skåret flere mål. Den portugisiske stjernen var Manchester Uniteds beste spiller for noen år siden, men ble preger av flere langtidsskader. Den meksikanske spissen Javier «Chicharito» Hernandez har også forsvunnet fra klubben, på lån. Den lille målmaskinen har slitt med lite spilletid de siste årene, men har gjort det bra når han har kommer på banen og redder «de red devils» flere ganger. Nå er han i Real Madrid og gjør det bra der. Mange setter spørsmål ved at Van Gaal har skapt et helt nytt lag, men Sir Alex Ferguson er full av lovord om den nye sjefen på Old Trafford, og i følge The Telegraph sa han:

"Louis van Gaal har gjort en rekke endringer. Når jeg tenker på det, så tror jeg han har gjort de rette tingene. Han har startet med blanke ark og bygget sitt eget lag.-Sir Alex Ferguson

Mange tror at Van Gaal bare trenger mer tid, og prestasjonene vil komme, og mange mener at hvis kanskje tidenes beste fotballmanager har troen på han, bør også Mancheter United-fansen ha det.