Et stort forbilde, en enestående film

FOTO: Cover på Soul Surfer

Soul surfer er en sann og hjertevarmende historie om en jente som virkelig brant for å surfe. Hennes mot og vilje til å hjelpe andre og nå målene sine er utrolig, og av det sjeldne slaget. Filmen er en lærerik reise gjennom Bethany Hamilton sin historie.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Trailer
Soul Surfer trailer

Se bildet større

Annasophia Robb i hovedrollen som Bethany Hamilton

Se bildet større

Bethany når hun gjør det hun liker aller best

Se bildet større

Surfing på Hawaii er helt klart en risikosport

Faktaboks

Bethany Hamilton kom sterkt tilbake på surfebrettet etter ulykken, og gjorde det meget godt i internasjonale surfe konkurranser mot noen av verdens beste kvinnelige surfere.

Den amerikanske filmen Soul surfer ble gitt ut i 2011 og er regissert av Sean McNamara. Sean McNamara har også regissert kjente tv program for barn og ungdom, som for eksempel Shake it up, Jessie og A.N.T. Personlig synes jeg denne filmen er i sjangeren drama, fordi filmen får en brutal og uventet vri som ikke var forventet, som videre blir en konflikt eller hindring for hovedpersonen.

Den tøffe Hawaii-jenta Bethany Hamilton har hele live elsket å surfe sammen med bestevenninnen Alana Blanchard. Sammen deltok de på en rekke Hawaii mesterskap sammen, og Bethany hadde kun et mål for øye, å bli best. Bethany trente stadig vekk med faren hennes Tom som trener. Alt så ut til å gå veien for Bethany helt til en skjebnesvanger dag, da hun var ute på sjøen og surfet med vennene sine. Livet hennes fikk en brå og uventet vri.

Selve filmen er basert på en fullstendig sann historie om Bethany Hamilton, og livet hennes. Bethany er et forbilde for mange barn og unge som ønsker å bli som henne. Utenom surfingen var hun veldig opptatt av å hjelpe andre gjennom sitt pågangsmot og sin tro på Gud. Bethany sa en gang:

I don’t need easy, I just need possible

Annasophia Robb som spiller hovedrollen som Bethany Hamilton, har hatt en rolle i «Charlie og sjokoladefabrikken», og senere fått en av hovedrollene i filmen «Broen til Terabitia». Nå for tiden er Annasophia både modell og skuespiller.

Til slutt vil jeg anbefale Soul Surfer til alle som liker tårevåte øyeblikk, og en lærerik opplevelse. Aldersgrense på denne filmen er 11 år, på grunn av at det innimellom vil dukke opp litt tøffe bilder, og situasjoner.