Fisker i vannet

FOTO: Kjartan Jespersen

Sandnes Svømme og livrednings klubb øker sterkt med medlemmer. Det er en stor klubb med mye talent. Det er mye aktivitet og mye trening. SSLK drar på mye stevner. Der hover de også in mye bronse, sølv og gull. Det er også mange sosiale personer med på denne klubben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.10.2014 kl 10:56

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Her ser du badehetten til SSLK. logoen står med store bokstaver på begge sidene. Dette er den nyeste badehetta, den som var før var hvit. FOTO: Kjartan Jespersen

Stadiene

I SSLK er den mange stadier. Det er nybegynnere, viderekommende, konkurranse B, konkurranse A, elite B og elite A. elite A trener flest ganger i uken mens nybegynnere trener minst. Elite A trener 16 på en uke som inneholder både landtrening og vanntrening. Nybegynnere trener bare 1 trening i uken. Badehetten til SSLK er svart med hvit skrift der det står SSLK med stor skrift.

Stevner, trenere og ivrige svømmere

SSLK drar på mange stevner, noen er i nærheten og andre er langt borte. De som er i nærheten er Sandnes sprinten som er i Giskehallen, eller stevner i Haugesund, Stavanger osv. Noen er veldig langt borte, slik som Bergen, Førde osv.
SSLK har noen trenere. Kari, Ivar, Ole og Helge, alle er snille, koselige og trives med å trene klubben. Helges jobb er å trene elite, det er hans eneste jobb. Men de andre har andre jobber.
Men hvis du vil komme inn på SSLK må du vente. Det er mange unger som er ivrige etter å starte svømmingen men må vente på ledige plasser. Det er over 100 som venter på plass i SSLK. Det er veldig mange men hvis klubben tar inn for mange blir det fult i banene.

Giske hallen

Hvis du skal trene med SSLK må du trene i Giskehallen, den er ikke særlig bra. Hvis de hadde bygget hallen i dag hadde den ikke vært gyldig, det er fordi kanten er høyere enn vannet. Det er ikke en gyldig hall men siden den ble bygget før denne loven so kan den stå. SSLK har prøvd å få en ny hall. SSLK tok alle utøverne sine oppi vannet samtidig. Det var for å vise at vi er for maner svømmere og for liten hall. Men det har ikke forandret seg, men det vil det kanskje snart.

Intervju med Siri Nedregaard

Siri syntes at klubbens trenere er flink til å prioritere svømmernes ulikt nivå, det beste Siri mener om denne klubben er at trenerne alltid prøver og forbedre hva svømmerne driver med. Men det er også en ulempe, Elite og Konkurranse A sin hall tider er dårlige. De er sene eller tidlige. Siri trives her fordi hun føler at trenerne prøver å forbedre utøverne. Trenerne på SSLK er snille og fokuserer på hva du må forbedre for å bli en bedre svømmer. På spørsmål om hvordan svømmerne er svarte siri dette:

Svømmerne er koselige, men har veldig stort konkurranse instinkt.

Svømmeklubben håper på en ny hall. Vi håper også på fler bronse, sølv og gull medaljer på de forskjellige stevnene.