ANNONSE
ANNONSE

Flappy Bird

Et helt enkelt spill har havnet på topp på App Store. Selv om spillet var svært populært ble det senere fjernet på grunn av mange negative tilbakemeldinger. Du skal snart få høre på hva ungdommer i Sandnes synes om dette.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2014 kl 14:27

Det populære spillet Flappy Bird har hatt stor suksess. Det ble utgitt 24. mai 2013. Det var ikke så populært og hadde ikke så mange spillere i starten. Men plutselig fikk spillet en stor økning i popularitet, det skjedde tidlig i 2014. I slutten av januar 2014 var det det mest nedlastede gratis spillet på IOS App Store. I løpet av denne perioden, hevdet utvikleren at Flappy Bird tjente $ 50 000 per dag fra i-App reklame.

Lei av dårlig tilbakemelding
Spillet ble senere kritisert for sin vanskelighetsgrad, mens andre lesere fant det avhengighetsskapende. På grunn av all den negative tilbakemeldingen valgte skaperen å fjerne spillet både fra Apples App Store og Google Play. Spillet ble fjernet 10. februar 2014.

Hva går spillet ut på?
Flappy Bird er et spill med 2D retro stil. Spillet går ut på en flygende fugl som beveger seg mot høyre. Det går gjennom motgående sett med rør uten å kollidere med dem. Fuglen flyr litt oppover hver gang spilleren berører skjermen. Hvis skjermen ikke tappes, faller fuglen ned og da taper du. Resultatet er antall sett med rør som fuglen passerer vellykket gjennom.

I spillet er det ingen variasjoner eller evolusjon i gameplay. Gjennom hele spillet er åpningen mellom rørene like store, og det finnes ingen ende på banen. Hver gang fuglen passerer et sett med rør kommer det en «ding» lyd, og du får et nytt poeng. Spillet er laget på en måte som gjør det lett å lære, men vanskelig å mestre. Det er et triks som brukes i mange spill for å få folk til å fortsette å spille det.
Flappy Bird er utviklet av Nguyễn Hà Đong fra Vietnam og publisert av. GEARS Studios.

Intervju
Nå har vi intervjuet flere elever ved Lurahammaren ungdomsskole. Alle vi intervjuet hadde prøvd spillet før. De fleste begynte med å spille Flappy Bird kort tid etter at det ble populært. Vi spurte dem generelt om spillet og hva de syns om det. Noen synes at det er gøy fordi det er annerledes, mens andre synes at det er et dårlig spill. De fleste har en rekord som er rundt 50 poeng. Det folk ikke liker med spillet er at fuglen dør alt for lett og at det er alt for vanskelig. Det er også det spillet ble kritisert for før det ble lagt ned. Noen sa også at det var irriterende å trykke på start knappen, og at fuglen flyr altfor treigt. De fleste liker best originalen, fordi det er ingen av etterligningene som er like bra. Men det er en av etterligningene noe liker bedre, nemlig Flappy Fall.


Lettjente penger

Etter at spillet ble slettet og det ikke gikk an å laste det ned lenger, ble det kjent at hvis du hadde en enhet(mobil, Ipad eller Ipod) som inneholder Flappy Bird, kunne du selge enheten dyrere. Da snakker vi om en pris som kan være opp til 2500kr høyere enn verdien på enheten. Det er ikke alle som får solgt enheten så dyrt, men du får mest sannsynlig solgt den dyrere hvis den inneholder spillet.

Senere er det også kommet mange etterligninger, men det er naturligvis ingen som kan toppe originalen, Flappy Bird. Noen av etterligningene er spill som «Flying Bird», «Fly Bird» og «Flappy Wings». Som du sikkert kan se så er navnene på spillene ganske like, bare noen små forskjeller skiller navnene. Spillene er også veldig like, men små forskjeller gjør dem alle unike.

Nå som du har lest denne artikkelen om Flappy Bird har du sikkert fått egne meninger om spillet, selv om du ikke har prøvd det. Du har også fått vite hva andre tenker og mener om det. Vi anbefaler at du tester spillet hvis du får muligheten til det.