Flyrekorder

 

Visste du at…?’ Verdens lengste papirflykast er på 69,14 meter. At 25 meter er verdensrekorden på å dra et passasjerfly alene

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Verdens største fly heter Antonov An-225 Mriya og det finnes bare et av det i hele verden. Flyet har en lengde på 84 meter, høyde på 18.1 meter og vingespenn på 88.4 meter. Den veier 285 tonn når den er tom, men kan ta av med en maksvekt på 640 tonn. Flyet er dermed også verdens tyngste fly. Flyet ble laget for å transportere et romskip.
Boeings konseptfly, X-51, satte en ny verdensrekord i hypersonisk flygning da det nådde over 5 mach (ca 6400 km/t) og holdt farten i 240 sekunder.
Verdens korteste fly i rute går mellom Westray og Papa Westray på Orknøyene i Skottland, avstanden er på 2,8km og tar vanligvis 2 minutter, men med medvind tar reisen rundt 45 sek.
Verdens lengste flyrute gikk mellom NY og Singapore, reisen tok rundt 18 timer. Ruten var ca 15.300 kilometer lang.

Verdens minste pilot drevne fly.

Fri som fuglen
Fri som fuglen sa du
men her er jeg sperret i min overlevelse
for å finne mat og beskytte meg og mine
Tenker du bare på det du ser
vil du være blind for alltid

En umulig lengsel
Jeg drømmer om å fly vekk med fuglene når den kalde vinteren kommer.
Ikke bare det:
Jeg vil være en fugl.
En dag går drømmen i oppfyllelse
– Jeg forlater hjemmet.
Hvem har vel ikke drømt om å kunne fly?

Rekorder

Eldste Solo pilot som fløy helikopter
Den eldste helikopterpilot er Donald Hinkel (USA) som fullførte en soloflyging i en alder av 86 år, seks måneder og 23 dager, over Ocsoda County Airport, i Mio, Michigan, USA, 28. juni 2012.

Første luftballong tur over Nordpolen
Ivan André Trifonov (Østerrike) fløy en mann Thunder og Colt Cloudhopper ballong 1 km (0.6 miles) over den geografiske Nordpolen ved 18.30 GMT den 20. april 1996.

Verdens minste fugl
Den minste fuglen i verden er Kolibri. Hannfuglen har et vingespenn på 57mm og veier 1.6 gram. Hunnfuglene er litt større.

Verdens største fugl
Elefant fuglen som levde for 1000 år siden er verdens største fugl som har levd var 3-3.3 meter høy og veide ca. rundt 498 kilo.