Fra friidrett til bueskyting og fluefisking!

Sandneshallen på en mandags formiddag. Man har som oftest hallen helt for seg selv. FOTO: Synne Skjefrås Alsaker

Sandneshallen er en stor og flott hall med et bredt utvalg. I hallen kan du trene nesten alt. Turn, håndball, bueskyting, fluefisking og mye mer.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Styrkerommet i Sandneshallen som har utsikt til selve hallen. FOTO: Synne Skjefrås Alsaker

Se bildet større

Vaktmester Magnus Eide som ser utover hallen. FOTO: Synne Skjefrås Alsaker

Se bildet større

Folkehallenes mål: FOTO: Synne Skjefrås Alsaker

Sandneshallen er en relativt ny hall. Den åpnet i 2011 og er en del av folkehallene. Folkehallene er en felles satsing av Randaberg arena, Sørmarka arena og Sandnes hallen. De tre hallene eies av Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg kommune. Sandnes hallen har et bredt utvalg med aktiviteter. Du kan løpe, klatre, turne, holde på med styrketrening og mye annet. Det er flere idrettslag som trener i hallen som Sandnes IL, Sandved IL, GTI og Skjalg. Personer som holder på med bueskyting og fluefisking kan også trene her.
Sandneshallen er en stor, flott hall som flere burde benytte seg av. De som gjerne vil trene i Sandneshallen trenger bare å kjøpe en billett. Da har man tilgang til omtrent alt i hallen (for å klatre trenger du også et brattkort). Hvis man kommer på formiddagene er det som oftest helt tomt i lokalet og treningene begynner i tre-tiden.

Jeg intervjuet Magnus Eide som er en av vaktmesterne i Sandneshallen.

Hvor mange besøkende har dere cirka hver dag?
Vi får mellom 2500 og 3000 besøkende hver dag, men det varierer.

Har besøkstallet steget det siste året?
Ja, fra 2013 til 2014 har besøkstallet steget.

Hva synes du er det beste med hallen?
Det jeg synes er best med Sandneshallen er at det er en gigantisk hall med et vanvittig bredt tilbud. Alt fra bueskyting til fluefiske går det an å trene her.

Hva er det beste å jobbe i denne hallen?
Det er voldsomt varierte vakter som jeg synes er kjekt. Det er ikke så mye å irritere seg over, bortsett fra de som ikke rydder opp etter seg eller knuser ting.

Hallen brukes til mye forskjellig: Friidrettstevner, bursdager og futsalturneringer m.m. Målet til folkehallene er å bygge landets sprekeste region. Det blir interessant å se om dette målet blir nådd i fremtiden.