Gamle Gubber eller Unge Helter ?

Film coveret til Secondhand Lions.

Secondhand Lions handler om Walter og moren hans Mae der han blir sendt til to onkler som har vært ute og reist verden i hele 40 år og bare nå har kommet tilbake. Moren sier at hun bare vil bare at han skal oppleve noe nytt og møte onklene hans men det hun er etter er noe mye mer verdifullt enn å oppleve noe nytt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.10.2014 kl 09:29

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Mae drar sin vei etter å ha sendt Walter til onklene sine.

Se bildet større

Onkelene Garth og Hub gir Walter litt råd om livet.

Se bildet større

En vanlig dag på gården i Texas. Slappe av og drikke root beer.

Se bildet større

Garth forteller Walter litt av det han har opplevd.

Filmen ble skrevet og regissert av Tom McCanlies i 2003. Tim Mccanlies var født i 1953 og er mest kjent for han sine arbeid i The Iron Giant og har også blant annet skrevet noen stykker for Disney.

Secondhand Lions handler om Walter en ung gutt og moren hans Mae. Hun sender han til onklene sine som har vært vekke og reist i over 40 år og bare nå har kommet tilbake. Hun sier at han må bli der siden hun skal fokusere på studiene sine, men det hun egentlig er etter er de millioner av dollar som det har kommet rykter av at de har fått når de var ute og reiste. Mae vil at Walter skal bo der for å finne ut hvor pengene er og stikke av med dem så fort som mulig.

Filmen har en periode der Walter begynner og finne ut mer om disse rare onklene sine. Han får bare vite litt gjennom bilder han finner og noen ledetråder men kan ikke bli ferdig med puslespillet som er onklenes fortid. Han kan ikke holde nysgjerrigheten inni seg og spør Garth om hva de gjorde når de var ute på reisene deres. Garth ville ikke fortelle det først men ga opp til slutt og fortelle den nysgjerrige gutten som ikke kunne vente lenger. Når han begynner å fortelle hopper historien mye mellom nåtid og fortid der han forteller om noe han og Hub gjorde som var spennende men neste dag er det noe like spennende som skjer også. Det gjør at du blir dratt inn i tiden der Garth og Hub var nesten Helter som reddet folk her og der, men blir avbrutt med at noe som av og til ikke er like interessant hopper inn i historien og ødelegger atmosfæren. Selv om av og til Garth blir avbruttet er det de stundene der han forteller og beskriver hvordan de under slippet hundrevis av vakter til en rik man eller når han reddet en hel landsby fra å bli brent ned av noen banditter som virkelig gjør at du bare mister deg i filmen og historien hans.

Rollen av Walter er spilt av Haley Joel Osmet som har vært en skuespiller helt siden han var liten. Haley var født 10.april 1988 og har vært skuespiller helt siden han var fire år. Han ble populær etter en rekke med roller i filmer som Forrest Gump, The Sixth Sense og har også jobbet i videospill som stemmen til Sora i Kingdom Hearts.

De to onklene i filmen er spelt av Micheal Caine og Robert Duvall. De har vært skuespillere helt siden 1950 tallet og har spilt i mange kjente filmer. Micheal Caine har vært veldig kjent for å være Alfred i Batman serien og Cutter i The Prestige.
Alt i alt er dette en film full av spenning, historier og morsomme stunder. Skuespillerne i filmen gjorde en fantastisk jobb og virkelig levde seg inn i rollene deres. Jeg vil anbefale denne filmen for alle fra 13 og oppover.

Nøkkelord