ANNONSE
ANNONSE

Hesteridning og kanopadling på Kongesommer

Barna får kjøre trøbåt på sommerklubben. Foto: Ronja Vevle

I sommer arrangerer Sandnes kommune Kongesommer for barn fra 3 til 7 trinn. Vi i Ung i Sandnes var på besøk hos rideleiren og sommerklubben. Vi ble med sommerklubben på Røyvik gård, og rideleiren på Tryggvi islandshestegård.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 10.07.2013 kl 10:35

Av: Ronja Vevlen (tekst og foto) og Benedicte Christensen (tekst)

-Det er kjempe kjekt og være med å ri mye, forteller ett av barna som er med på rideleiren i år. Rideleiren varer i to uker, og på de ukene så skal de lære mye nytt. Noen som kommer der rir for første gang, andre har ridd lenge. På rideleiren får de, blant annet, være med på å jage inn hestene, ri tur i Vagleskogen og lært og galoppere.

Karen Fosså Handeland er eier av Tryggvi islandshestegård. Hun forteller at det er ca 20 stk som er påmeldte. De fleste er, i følge Fosså Handeland, hesteinteresserte jenter, og ingen gutter denne gangen. Tryggvi ble spurt av Sandnes Kommune om å ha rideleir, da ingen andre hadde mulighet.

- Så da kunne vi jo selvfølgelig ikke si nei til det, forteller Fosså Handeland. Alle som er på rideleiren har betalt litt hver, og for de som ikke hadde nok penger så har kommunen hjulpet litt til.

Barna gleder seg til og lære mer om å ri. De gleder seg til også være med å bade og å vasse med hestene i elven som går ved siden av gården.

Sommerklubben
De andre barna på sommerklubben storkoste seg på Røyvik gård. De har ridd på hest, padlet med kano, klatret og badet masse. Senere i uken skal de, blant annet, til en holme i Stavanger for å fiske, til Kongeparken, og til Abroreet.

- Da jeg kom der så kjente jeg ingen, og alle var litt flaue, sier Vilde. Hun forteller at når første dagen var over så kjente alle hverandre.

Hun fikk vite om Kongesommer gjennom skolen.

- Vi fikk en lapp på skolen, og jeg synes det så kjekt ut, forteller Vilde.

Også kjekt for lederne
- det er kjekt å være med barna og finne på ting og leker med de, forteller Annie. Hun er en av lederne for sommerklubben. Annie ble leder fordi hun syns det hørtes kjekt ut og være med å leke med barna.

Så, du vil komme tilbake igjen neste år?

-Ja!