ANNONSE
ANNONSE

Loff1 - En ungdomsklubb for alle

En av de mange aktivitetene på loff1...

Annenhver fredag går ungdommer fra Sandnes til Lura kirke for å kose seg sammen, spille spill, drikke brus og ha det gøy. Denne ungdomsklubben heter loff1 (loffen), og er åpen for alle ungdommer fra åttende klasse og oppover, annenhver fredag mellom kl 20:00 og 23:30.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2014 kl 11:30

Klubben er en kristen ungdomsklubb som holder til i kirkekjelleren, og er ledet av presten Mari. Hun har vært leder siden høsten 2006, og tok over for Kristin Ullvøy. Hun synes det har vært veldig kjekt og positivt å lede loff1 gjennom de siste syv og et halvt årene, og synes det er trist å slutte som leder neste år. Hun sier man det ikke er noe krav om å være kristen her, men at man ikke kan unngå å møte på «noe kristent».
På spørsmål om hvordan hun kort vil beskrive loff1, sier hun "en ungdomsklubb som er åpen for alle".

Historie

Hva kan du fortelle om historien til loff1?

For over 15 år siden var det et prosjekt på Lura Kirke, om å komme med ideer til ungdomsarbeid. Her kom Kristin Ullvøy kom med ideen om å skape loff1. Selve opplegget med gratis mat, kiosk og slikt har vært nokså likt hele tiden, mens selve underholdningen, eller arrangementene er det som gjerne har forandret seg litt gjennom årene. Et gammelt arrangement var «spooky race» ute i skogen, eller «LANet», hvor man kom klokken åtte om kvelden, og «gamet» helt til klokken 12 neste morgen. Forrige gang vi hadde det gikk vi imidlertid 40 tusen (!) kroner i underskudd...

Arrangementene

Loff1, har 10 arrangementer i løpet av et halvår. Hver kveld har sitt eget navn, og egne aktiviteter som følger med dem. På kvelden ``bilrebus`` får man foreldre til å kjøre ungdommene rundt, hvor man vil få rebuser å løse for å finne navnet på en plass eller en bygning. Når man har funnet navnet og kommet seg til den bestemte plassen, får man en oppgave som man må løse for å få poeng, og den neste rebusen. Det er flere grupper som er med å kjører, så det blir kåret en gruppe som vinner og som får en premie. Andre eksempler på kvelder er «sjokonight», hvor man kan vinne sjokolade, «filmnatt» hvor man er der hele natten og enten ser på film, gamer, eller gjør noe av «det vanlige» som å spille bordtennis, kjøpe snop og brus i kiosken… Eller sove. Dette er Ivar sin favorittkveld her på loff1.

Kundenes opplevelse

Ivar er en av loff1s mest pålitelige besøkere, og han går her hver gang han får sjansen. Dette er fordi han synes det alltid er noe gøy å gjøre her.

Det som gjør dette spesielt gøy er at man får mulighet til å treffe folk utenom skolen eller fotballen.

Hans favorittaktivitet er bordtennis. Han pleier å spille mot kompisene sine, som alle har et lite talent på lur i den aktiviteten. Ofte kjører de også turneringer mot hverandre hvor de kårer en vinner.

Tiden videre

Som sagt har Mari vært leder i loff1 i en lang tid, så når hun til høsten slutter som leder i loff1, får man håpe at loff1 klarer å holde seg så bra som de har gjort til nå. Grunnen til at hun slutter er at hun har fått seg en ny jobb. Hun sier det enda ikke er bestemt hvem som skal ta over for henne, men at det snart skal komme en utlysning om jobben i avisen.

Ønsker du å prøve deg på loff1? På hjemmesiden deres, loff1.no, står både informasjon om loff1 selv, om arrangementene, og kontaktinformasjon om det skulle være noe du lurte på.