ANNONSE
ANNONSE

Pangstart i Ado Arena!

Oversiktsbilde av basseng, stupetårn og stupebasseng under stevnet Foto: Siri Bowitz Nedregaard

Lørdag 27. september klokka sju sto alle utøverne klare på bassengkanten. Det var spent stemning under taket idet det første heatet i historien skulle hoppe uti vannet.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Det første stevnet noen gang i Alexander Dale Oen Arena ble avholdt fra 27-28 september i Bergen. Sandnes Svømmeklubb var på plass sammen med alle Bergensklubbene i den nye designhallen. Og spente ungdommer ventet på at deres heat skulle hoppe uti. En dag tok det før den første rekorden ble satt i det 50m lange bassenget. Alt i alt ble det satt over 60% personlige rekorder.

Utøverne er fornøyde

Hallen er kjempefin, og jeg misunner de som får treningstider her, men å svømme rygg er helt forferdelig!

Utøver Thea er ikke fornøyd med taket i den nye hallen, hun mener at arkitekten umulig kan ha opplevd det å svømme rygg under et designtak før. Linjene i taket er viktig for koordinasjon mens man svømmer, og for å holde en rett linje under løpet. Bortsett ifra dårlig tak, er utøverne veldig fornøy med lengden, dybden og vannet i bassenget.

Hovedtrener i SSLK Helge Ihle er veldig fornøyd med resultatene til sine egne svømmere under det første langbanestevne i sesongen. Han mener de har prestert utrolig bra i forhold til hvilken treningsperiode de er i. Selv om det gikk bra var ikke dette stevnet høyt oppe på prioriteringslisten, og bare noen få dager etter stevneslutt var hendelsen glemt. Langbanesesongen begynner ikke før i mai.

Siden dette ikke var åpningsstevnet slet arrangørene generelt med tekniske problemer. Bortsett fra det gikk alt annet på skinner. Ariel Braathen tok den første rekorden i bassenget på øvelsen 50m bryst med tiden 32,75 under finalen på lørdag.

Norges peneste hall

I tillegg til 50m basseng, har hallen et stupebasseng, stupetårn, barnebasseng, to rutsjebaner, opplæringsbasseng og avslappingsbasseng. Den inneholder også over 1000 garderobeskap. Den er den fjerde hallen i Norge som inneholder 50m basseng, så dette er et stort skritt for både svømmingen og stupingen i hele Norge. Hallen skal være en erstatning for Sentralbadet, som ble stengt 23 oktober etter 54 års drift. Hallen er ikke bare for vannsporter, den inneholder også en gymsal og huser over 1 000 elever ved Amalie Skram videregående skole.

Hallen har allerede booket seg flere store stevner, og skal blant annet arrangere Langbane NM sommeren 2015 og LÅMØ 2015.

Navnet fikk annlegget etter Alexander Dale Oen, som var en av de største svømmerne Norge har hatt. Han var fra Bergen, derav ble det første 50m bassenget i Bergen kalt opp etter ham. Han døde i 2012 i Flagstaff. Navnet ble innviet 23. juni 2014, og før det het annlegget Helleren. Den offisielle åpningsdatoen er 24. oktober 16.00, men annlegget blir ikke tatt i bruk før den 27 oktober. Hallen har tilsammen hatt tre forsøksstevner, det første fra 27-28 september, og de to andre i høstferien uke 41.

Nøkkelord