Psykopatens jakt

Safe haven er en dramafilm som ble utgitt i USA 7. mai 2013. Filmen er blitt regissert av Lasse Hallström, og har Julianne Hough, Josh Duhamel og Cobie Smulders som hovedroller. Denne filmen har sjangertrekk som drama, thriller, og romantikk.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Trailer
Trailer av filmen Safe haven

Handling og Miljø
Handlingen i filmen foregår i Southport i North Carolina. Katie flykter fra hennes mørke fortid, og havner til slutt i denne byen. Det er varmt, og sommerlig vær. Men når hennes mørke fortid jager henne blir det fort mørkt og stygt vær.

Katie rømmer fra hennes mørke fortid og havner i en by kalt Southport. Her håper hun at hun kan starte på nytt. Underveis blir hun kjent med en mann kalt Alex, de finner kjærligheten og lever lykkelig. Katie lever med en løgn om hvem hun er, og hva hun har opplevd. Hun håper på at hun kan glemme alt som har skjedd, og leve lykkelig. Det er ikke en lett jobb å gjøre mens hennes mørke fortid jager henne.
I denne filmen finner vi mange tilbakeblikk. I begynnelsen får vi se når Katie rømmer, men vi får ikke se hvorfor. Underveis i filmen får vi se tilbakeblikk om hva som har skjedd, og mer detaljert hva hun rømmet fra.

Det foregår også flere handlinger parallelt i denne filmen. Vi får se hvordan Katies nye liv er, og hvordan hun har det. Men vi får også se denne ondskapen som Katie rømmet fra, og hans desperate jakt etter og finne henne.

Katie er en dame som har opplevd mye vondt. Hun er modig, og samtidig redd. Hun klarer å skjule hennes hemmelighet med et smil på munnen. Alex, som hun forelsker seg i gjør at hun føler seg trygg. Han er en lykkelig mann, med bare fine tanker om alt og alle. Han er tøff, hans kone er død. Det er vanskelig for ham og slippe noen inn til seg. Disse to er hovedpersonene i filmen. Alex utvikler seg mye gjennom filmen, og finner stadig nye hemmeligheter om Katie. Samtidig har vi Kevin. Han er en psykopat som jakter på Katie og gir seg ikke til hun er funnet. Han er en gal mann med kun ett mål, og drepe Katie. Alex har to barn, en gutt og en jente. Disse er bipersonene i filmen.
En av de viktigste konfliktene i denne filmen er konflikten mellom Katie og Kevin. Konflikten er svaret på hvorfor Katie rømmer, og hvorfor Kevin er så desperat på å finne Katie igjen.

Løsningen på konflikten i filmen er en kamp mellom det gode og det onde. Alle trådene blir nøstet opp, og du sitter ikke igjen med noen ubesvarte spørsmål.
Fargebruken gjør at filmen føles mer levende, det skaper liv rundt handlingen. Det er blitt brukt mørk, nervepirrende musikk hver gang Kevin er med i bildet. Lyden gjør at spenningen blir på topp, og du føler at handlingen blir mer spennende.

Jeg synes dette er en veldig god film. Det er et veldig aktuelt tema, og spenningen har de virkelig klart og få frem. For dem som liker romantikk, men også litt spenning så er dette den perfekte filmen for deg.