Rekordinteresse for Blink-festivalen

Blink semi-finale, gutter 19-20 FOTO: Private bilder

Blink-festivalen som først ble arrangert i 2006 har blitt en Stor suksess. Tusenvis av turister og folk reiser til den lille byen Sandnes med 60 000 innbyggere. Både for å bli med på løpet og se på. Denne festivalen har vokst mye siden den først ble arrangert i 2006. Skiskyttere og skiløpere som Petter Northug, Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen har deltatt mange år i denne konkurransen.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Arild Rostrup, leder for Sandnes skiskytingslag

Se bildet større

Her trener Sandnes skiskyting i Melsheia med i den nye skiskytings arena.

En stor «hit» i Norge.

I år vil festivalen bli arrangert den 31. juli til 2. august med et stort håp at mange tilskuere skal dukke opp. Allerede i 2009 hadde festivalen 60 000 tilskuere, mer alle innbyggerne i hele Sandnes! I 2013 hadde tv-sendingen på NRK en halv million seere. «Det har tatt mye fritid for å lage dette, men nå har vi klart det, og det har vist seg til å bli en stor suksess», sier Arild Rostrup, leder for Sandnes skiskytterlag. «I begynnelsen tok det mye tid å sette opp festivalen, men ettersom festivalen har blitt større og større, har flere klubber blitt med i skiskytings festivalen. Da det Norske skiforbundet begynte å hjelpe til, vil jeg si at det ble mindre med arbeid og forberedelser for oss frivillige i klubbene», sier Arild Rostrup.

«Skiskyting byen Sandnes».

Sandnes skiskytterlag har laget blink festivalen for at de ønsket at Sandnes skulle bli en kjent by. De hadde også lyst til at ungdommene skulle legge vekk spillkontrollen for å bli mere aktiv. Sandnes og Figgjo sitt skiskytterlag har vokst mye de siste årene, mye på grunn av Blink-Festivalen. – Jeg setter pris på unger som utforsker aktiviteter og ikke bare går på den samme aktiviteten som alle andre. Selv om det også er greit, sier to stolte skiskytings foreldre.

15 millioner til ungdommene

For skiskytter og langrenns barna skal det nå bygges et stort rulleski anlegg i Melshei. I Sandnes skiskytterlag er det nå 140 skiskyttere og det er den femte største skiskytter klubben i Norge. Interessen har blitt såpass stor at det må utvides. Derfor har Sandnes skiskyting laget ny skytebane med 30 skiver. Det nye prosjektet er den fem kilometer lange rulleskibanen i Melshei. Dette skal bli fylkes største rulleskibane, og vil koste mellom 10 og 15 millioner.

Interessen for skiskyting i Sandnes.

I Sandnes er interessen for skiskyting stor, spesielt blant unge. «Syns du skiskyting ser ut som en kul og interessant idrett?» «Ja, jeg kunne faktisk godt ha tenkt meg å begynne på skiskyting. Fordi det høres gøy ut å skyte med gevær og gå på ski, men jeg har ikke tatt det siste steget å begynne på skiskyting», sier 8.klassingen Jonas Herzig fra Lurahammaren. Skiskyting er en sport som krever veldig mye av foreldrene og ikke minst penger. Det er kanskje grunnen til at skiskyting ikke er den vanligste idretten i Norge, men i alle fall en morsom og kul idrett blant unge.