Skremmende og Ekkel, Men Utrolig Bra

 

«A Series Of Unfortunate Events» eller «En Serie Uheldige Hendelser» er opprinnelig en bokserie på 13 bøker laget av Lemony Snicket. Filmen ble utgitt i 2004 og ble laget av regissør Brad Silberling. Han er også regissøren bak barnefilmen Casper(1995) og eventyr filmen Land Of The Lost(2009). Filmen er humoristisk og spenningsrik, men den er også litt skremmende og ekkel.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

De tre Baudelaire barna. Sunny, Violet og Klaus.

Se bildet større

Skuespiller Jim Carrey som Olav.

«A Series Of Unfortunate Events» handler om de tre Baudelaire-barna. Violet, Klaus og Sunny. Violet er den eldste av barna og oppfinneren i familien. Klaus er en lesehest som husker alt han leser. Og lillesøsteren Sunny på ett år har noen skarpe tenner hun bruker til å bite ting og folk med. De tre barna mister foreldrene i en brann som er i huset der de bor. Violet, Klaus og Sunny må bo hos onkler og tanter de bare har hørt historier om.

Den første onkelen de må bo hos er Olav(Jim Carrey). Olav sjefer over dem, og istedenfor at barna leker må de vaske og lage middag til ham. De synes det er urettferdig og de har det ikke bra, så de drar til en bankmann som skal ha ansvar for at de tre barna skal ha det godt og for formuen foreldrene la igjen. Bankmannen flytter dem til en ny onkel. Den nye onkelen er snill og grei og han har mange dyr. Ikke katter og hunder, men krypdyr som slanger. Olav har så lyst på formuen som han tror han får hvis han har barna under sitt tak, så han dreper alle onklene og tantene Violet, Klaus og Sunny får bo hos, så tilslutt må de bo hos Olav igjen. Bankmannen ser med blinde øyne av og til, for det er klart hva Olav gjør, men bankmannen gjør ikke noe med det før tilslutt.

Det er bankmannen som flytter dem til Olav og Olav spør når han kan få alle pengene. Da svarerbankmannen at pengene fra foreldrene er det bare bara og de eventuelle ektemakene som får. Olav gir seg ikke, for han vil ha pengene, så det eneste han kan gjøre er å gifte seg med en av barna.

Filmen vant en Oscar for «Best Achievement in Makeup» og de ble også nominert for tre andre kategorier.

Nøkkelord