Slag, spark og kast

Sandnes Judo har oppvisning på scenen. FOTO: Dominika Dubika

Sandnes kampsportsenter er på Fri i Sandnes lag- og foreningsmesse for å vise fram hva de kan. Senteret består av fem forskjellige klubber: Sandnes tae Kwon do, Sandnes judo, Gandsfjord karateklubb, Qwan Ki Do og Aikido.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2013 kl 12:26

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Sandnes Kamsport i Langgata
Både store og små fikk vise seg fra under Fri i Sandnes lag- og foreningsmarked.

Se bildet større

Sandnes Kamsportsenter har stand på Fri i Sandnes lag- og foreningsmarked. Fra venstre: Berit Ueland, Trond Bergild, Kurt Inge Halvorsen, Janne Beth Bolth og Bente Hinna Johansen FOTO: Anette Mjeldheim

- Karate er for alle, den minste i klubben er seks, mens den eldste er 75. Det er aldri forsent å begynne, forteller Berit Ueland, karakteutøver og medlem i styret i Sandnes kampsportsenter. Bente Hinna Johansen er styrnedlem i Sandnes judo og senteret, og mor, forteller at i judo er de minste helt ned i tre år.

Både karateklubben og judoklubben har norgesmestere.

- Vi tok NM gull i lag og en utøver vant fire NM gull i fire ulike grupper, forteller Hinna Johansen. Sandnes judo har også hatt flere deltaker i nordisk mesterskap, samt 3 stykker på ungdomslandslaget og en utøver på jr. Landslaget.

- det er flere som er tatt ut til landslaget, og en på 20 år som vant NM gull i tungvektklassen. Det er også noen som er tatt ut til å være med på internasjonalt stevne i Danmark, forteller Ueland.

På forskjellen på karakter og judo har begge damene gode svar:

- karate er mer slag og spark, forteller Ueland.

- mens judo er den myket vei, mest kast og holdegrep, forklarer Hinna Johansen.