ANNONSE
ANNONSE

Som en sild i sjøen

Frykter ikke havets kulde Foto: Torjus Knudsen

Du har kanskje hørt en del om fridykking i det siste. Du tror kanskje at det bare er noen som holder pusten under vann og ser på fisker. Men hva er det egentlig?

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2014 kl 14:04

Jørn viste heller ikke så mye om fridykking, men for fire år siden fikk han besøk av en kompis som hadde med fult dykker utstyr. Siden Jørn bor rett ved sjøen og hadde snorklet en del var han kjempe begeistret over denne sporten hvor man brukte egen luft istedenfor luft på tanker. Selv om det var fire år siden han begynte holder han faktisk på med det enda.

Så kommer million spørsmålet

hva er så interessant med å se en torsk og ti brennmaneter?

så svarte silde selv – hvis man har med harpun og jakter på fisker så er det veldig spennende, men brennmanetene styrer jeg meg langt unna.

Selv om vannet her i Norge er veldig kalt nesten hele året går det fint å dykke selv om vinteren, hvis man har en brukende våtdrakt. Det er også veldig forfriskende å bade når vannet er kaldt men varmt vann er en smule behageligere. Siden ingen andre i familien driver med fri dykking så er det litt vanskelig å dra på dykkerferie i varme land når alle er i mot det.

Risiko:

Det er jo alltid farlig å dykke men hvis man tenker med hode og bruker sunn fornuft så skjer det nesten ingen ulykker, men det hender det er noen dødsfall. Jørn har selv opplevd en nesten ulykke, og det var da han var nede på 20 meters dyp for første gang og da begynte han og lure på hvordan turen opp ville bli siden han følte behov for å puste.

Fremtiden:

Ingen vet hva framtiden vil bringe, men jeg kommer nok til å dykke her i Norge resten av livet sa Jørn med et tungt smil.

Men selv om det hadde vært kjekt med en dykke ferie i utlandet funker det fint å bade her i Norge.