ANNONSE
ANNONSE

Stavanger, Norges nye hockey sentrum

Oilers i aksjon mot lillehammer Foto: Fredrik Dretvik

De siste årene har Stavanger Oilers dominert som seniorlag. Stavanger har et stort og profesjonelt hockeymiljø. Fire isflater står på rekke og rad med storstuen DnB arena som sentrum. DnB Arena tar 4400 tilskuere. Oilers har vunnet 2 NM gull på rad. Stavanger hockey er også den største klubben i landet med mange spillere og unge talenter som etterhvert vil vise seg frem.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 09.12.2014 kl 18:23

Miljøet

Stavanger har fire isflater på rekke og rad. Siddishallen, Stavanger Ishall, som har to isflater og DnB Arena. Med tre haller ved siden av hverandre får spillerne i Stavanger mye mer istid og treninger, enn noen annen ishockey klubb i Norge. Stavanger sitt 2000 og 2001 lag har også de største spillerstallene i Norge. Stavanger 2001 årgangen har nesten 50 spillere, og det er mange til å være et lag, mens Stavanger 2000 årgangen har nesten 25 spillere. Med alle disse spillerne får Stavanger Oilers et stort rekrutteringsgrunnlag, og det er bra.

Stavanger Oilers

Stavanger Oilers har levert de siste årene når det gjelder resultater. Med 5 strake NM finaler og 4 av dem vunnet er Stavanger Oilers, per dags dato et av de beste lagene i Norge. De har også vært det første norske laget til å vinne en europeisk turnering, nemlig Continental Cup. Alt dette har ført til en invitasjon til Europas største turnering Champions Hockey League, (CHL).

Målvakta i ishockey avgjør ofte kampen og ses ofte på som den viktigste spilleren på isen. I et intervju med Stavanger Oilers målvakt Henrik Holm, på en keepercamp nylig arrangert av Oilers keepertrener Peter Andersson, forteller målvakt Henrik og trener Peter litt hvordan det er å ha ishockey som arbeidsplass. Peter forteller om hvor mye de må reise for å spille kamper, og hvor mye de må trene. Cirka 18 timer i uken legger Henrik til. Han legger også vekt på at det er viktig å legge inn et par ekstra spesifikke keepertreninger i tillegg til lagetreningene i uka. Han snakker også om hvordan du må lese spillet, som målvakt, hvordan du må kunne posisjonere deg i målet. Målvakts trener Peter Andersson supplerer også på med fakta om hva som er viktig for en ung målvakt.

Stavangers Spillerutvikling

Stavanger Hockey er junior laget til Oilers. Oilers har nemlig ikke vært så veldig gode når det gjelder spiller utvikling fram til forrige sesong. Oilers ledere tok tak i situasjonen, og i dag er utviklingsprosessen av unge spillere i full gang. Med HFO, Oilers Akademi og betalte trenere ned til 2001 årgangen får spillere et mye bedre tilbud, enn noen andre plasser i Norge. Stavanger Hockey har også kjøpt inn ny keepertrener, Andre Lysenstøen, som skal trene 15 åringer og nedover.
HFO står for hockey fritid organisasjon, og er et tilbud for spillere på Stavanger Hockey. Med 3 ekstra treninger i uka i tillegg til lagtreningene er, Oilers spillertilbudet av de beste tilbudene i Norge.
Oilers Akademi er også et tilbud fra spillere som er født fra 2001-1999. Spillere blir tatt ut til dette akademiet ut ifra treningsvilje, ferdigheter og holdninger. Dette akademiet trener to ganger i uka, og forventningene til spillerne er høye.

Jentehockey

Stavanger har ikke minst Norges beste satsing på jentehockey. Flere av 14/15 åringene er på damelandslaget. Gruppen jenter U-7 er 20 spillere, mens de andre lagene i Norge ikke klarer å stille egne jentelag, men derfor har et par spillere på guttelagene. Allerede nå er elitelaget til Stavanger damene godt og der er de fleste spillerne født etter 1999. Om få år vil Stavanger jentene dominere norsk ishockey.

Den beste infrastrukturen i Norge, god økonomi og målbevisst satsing på utvikling av spillere har satt Stavanger Oilers på hockeykartet, også i Europa. Her vil Stavanger Oilers sitt elitelag forbli også i fremtiden og kanskje etter hvert med mange flere spillere fra Stavanger.