Tøffere enn toget

 

Fast & Furious 6 er en actionfylt film med utrolige action scener og ikke mist bilscene som gjør dette til en klassisk Fast & Furious film. Eksplosive og fargerike scener er bare noe av det du har å glede deg til. Hvis du er interesserte i en film med råe biler og uredde menn som sloss mot myndighetene er dette en film for deg. Gjør deg klar for den mest actionfylte bilfilmen i 2013. Det som setter prikken over i-en er den utrolige presentasjonen til skuespilleren Paul Walker som spiller tidligere politibetjent Brian O’Conner for sjette gang. Filmen overgår all forventing etter forløperen Fast Five. Gjør deg klar for en praktfull to og en halv timers film full av action

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Fast & Furious 6
Traileren til Fast & Furious 6. Her kan du få et innblikk i handlingen og noen av scenene til filmen.

Se bildet større

En av de råe actionscenene fra filmen hvor han blir tvunget til å hoppe til en annen bil for å unngå og bli smadret av tanksen i bakgrunnen.

Se bildet større

En av de mange bilscenene i filmen. Her kan du se en pansret superbil, som er en av de kjappeste bilen i filmen.

Se bildet større

Dom (til høyre i muskelbilen) gjør seg klar til racet hvor vinneren får bilen til motstanderen.

Se bildet større

Helt klart den beste actionscenene i hele filmen. Denne scenen får deg til å holde pusten i et par sekunder når Dom hopper ut for å redde Letty, hans livskjærlighet.

Se bildet større

Skuespilleren Paul Walker gjør en utrolig og jobb som Brian O'Conner. Han lever seg godt in i rollene og får fram persontrekkene til denne karakteren.

Se bildet større

Dom sammen med hans livskjærlighet Letty.

Se bildet større

Dom sitter bak rattet i en av de mange forskjellige superbilene som vi ser gjennon denne filmen.

Generell informasjon
Fast & Furious 6 hadde premiere i Norge 24.mai 2013. Den ble regissert av Justin Lins som er kjent fra andre filmer i serien som Fast Five. Filmingen og handlingen tar plass i Rio de Janeiro mitt i slummen. Filmen er utgitt av det amerikanske selskapet Universal Pictures. Filmen går desidert under sjangeren action og du kan se at produsenten har fått inn mange typiske actionscener med eksplosjoner og skyting, men det er sluttscenen som tar pusten fra deg, når Dom trosser alle grense med å ofre seg selv for å redde hans kjære. Dette er desidert spenningstoppen i filmen.

Handling
Handlingen i Fast & Furious 6 foregår i slummen i Rio de Janeiro i dagnes samfunn. Paul O’Conner lever på flukt i slummen sammen med Dom og resten av gjengen fra de andre filmene. De må leve på flukt etter ranet på en bank i Rio de Janeiro i filmen Fast Five, men agent Hobbs ber dem om å komme tilbake fordi han vil fakk en organisasjon med leiemordere som skaper uro over tolv land. Organisasjonen er ledet av den nødeløse Owen Shaw, og han nærmeste medarbeider er Letty, som er Doms livs kjærlighet. Filmen foregår i dagens miljø, med både mye fattigdom og en del rikdom. Som for eksempel de utrolig råe bilene. Handlingen og miljøet forandrer seg mye under filmen, fra fattige strøk til de utroligste byer. I denne filmen blir det fokusert på mange forskjellige temaer, men de to hoved temaene som går igjen gjennom hele filen er: Biler og Action. Mange billøp og mye actionscener med skyting og eksplosjoner. Det finnes også et par tilbakeblikk i denne filmen som hinter tilbake til eldre filmer i serien. Som sluttscenen i Fast & Furious 6 hinter tilbake til en scene i den tredje filmen i serien, Tokyo Drift. Du finner også hint om drama i denne filmen. Det er spesielt konfliktene mellom Dom og Letty som har gått fra vettet, som får frem drama i denne filmen

Hovedpersoner
Gjennom Fast & Furious 6 blir vi bedre kjent med Brian O’Conners “familie”. Det er spesielt Brian og Dom som tar hovedrollene i denne filmen. Brian O’Conner er en eks politibetjent som har sluttet seg til denne familiebedriften hvor de både stjeler fra samfunnet og hjelper samfunnet. Dom er muskelen i gjengen. Han sloss med nevene sine og banker opp alt som kommer i hans vei. Spesielt i denne filmen utvikler Brian O’Conner seg fra en tyv til en som må hjelpe samfunnet for hindre å bli fengslet. Brian er også den første vi blir introdusert med, men du får ikke en fullstendig forståelse om hvem han er og hva han har gjort hvis du ikke har sett de tidligere filmene. Så det anbefales å se de andre først hvis du vil ha virkelige gode beskrivelser av personene. Da får du også med sammenhengen med de tidligere filmene. Som hvordan Brian gikk fra å være en politibetjent til en man som er tøffere en toget og bekjemper samfunnets politi.

Smarte film triks
Smart bruk av kameravinkler får virkelig frem action i Fast & Furious 6. Mange nærbilder for å få frem ansiktsuttrykk og oversiktsbilder for å få frem hele handlingen i scenen. Kamera følger ofte fjeset istedenfor bilene i de fleste scenene hvor biler er involvert. Dette blir gjort for å få frem kjøregleden til de forskjellige personene. Det kommer ofte et glis fra personene som sitter bak hjulet for å vise at det er dette de lider for. Scenene i filmen er lange og actionfylte, men det finnes også mindre scener hvor de snakker om planer og konflikter. Disse er kortere og gjør at dette er en actionfilm hvor det pågår action nesten i hver scene og gjør dette til en utrolig god actionfilm. I scenen hvor spenningstoppen virkelig kommer frem har regissøren valgt å bruke slow motion for å få publikum til å holde pusten. Rolig musikk, mens det flyter rester av ødeleggelser i bakgrunnen. Regissøren har virkelig vert flik med klipping og kameraføring og gjør dette til en utrolig og solid actionfilm. Også bruken av lyder og musikk gjør at denne filmen skiller seg fra de andre. Lyden av bildekk som ruller mot asfaltens og mye actionfylt musikk, spesielt rap.

Konklusjon
Etter å ha sett denne filmen sitter du igjen med tanker som: Hva skjer nå? Hvor kommer dette til å ta oss? Som sluttscenen hvor vi får et tilbakeblikk fra den tredje filmen i serien. Dette gir oss en tanke om at den neste filmen i serien kommer til å bli satt etter den tredje filmen. Filmen har blitt en stor suksess verden over på grunn av de elleville actionscenene. Denne filmen får hjerte til å banke og får deg til å holde pusten i de mest spennende scenene i hele Fast & Furious seriene.