- Vått og knallkjekt i Fossen!

Når man tar Fossen i Kongeparken må man regne med å bli våt. FOTO: Hege Hamra

Kongeparken har fått en ny attraksjon. Fossen er den største nyheten siden åpningen. Skal vi tro publikum, er den populær.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Simen R. Østevik (16)(t.v), Magnus R. Østevik (12) og Marianne R. Østevik (28) syntes Fossen var en gøy attraksjon. De tok den når Ung i Sandnes besøkte Kongeparken. FOTO: Hege Hamra

Se bildet større

Håkon Lund er lekemester i Kongeparken. I bakgrunnen er splashet fra en av båtene i Fossen, FOTO: Hege Hamra

av: Hege Hamra (tekst og foto) og Tina Anda (tekst)

- Det var vått og knallkjekt, sier Marianne R. Østevik (28). Hun, Magnus R. Østevik (12) og Simen R. Østevik (16) har nettopp tatt fossen og ser ut som de har fått seg en real dusj.

- Jeg var ikke forberedt på at det skulle gå baklengs, men vi vil ta den flere ganger, sier Marianne.

Skitne bamser
Håkon Lund er lekemester i kongeparken, og har ansvar for fossen.

- De som har tatt fossen synes det er det kuleste og morsomste vi har, sier Lund. Han forteller at det som er litt ekstra spesielt med fossen er at den forteller en historie.

- Det handler om små bamser, eller barn da, som må vaske seg fordi de har sukkerspinn i håret og sjokolade mellom tærne, forteller han. Høydegrensen på Fossen er 120 cm, og øvre aldersgrense er i følge Lund 99 år.

- De som liker den best er vel de som synes det er greit å bli våte og som liker at det kiler i magen. Barnefamilier liker den godt, sier Lund. Han forteller at når alle sikkerhetssystemene er på plass, har de et mål om å senke høydegrensen til 90 cm.

Nesten ferdig
I begynnelsen var det mange problemer med fossen. Både skader og ting som ikke fungerte.

- Hele prosessen har vært veldig vanskelig. Vi har planlagt fossen siden 2006, men siden den har mange spesialeffekter så tar det tid, forklarer Lund.

De har nå kommet veldig langt og nærmer seg ferdig.

- Vi kommer sikkert til å ha en offisiell åpning om noen uker når alt er på plass. Til nå har fossen hatt testkjøring, sier Lund. Han forteller at det er litt arbeid igjen.

- Vi mangler noen vannkanoner og litt pynt og sånn, forklarer Lund.

Så vi kommer til å bli enda mer våte?

- Å ja!