Koret VIVA med film fra Cuba

Koret VIVA besøkte Havanna, Cuba i februar i år. Her kan du se filmen som ble laget i etterkant av turen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2016 kl 23:17

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Fremført av: VIVA Sandnes kulturskolekor, Norway og Coralina, Cuba
Kordirigent: Alina Orraca

Film av: VIVA Sandnes kulturskolekor, Norway
Kamera: Eivind Dalene, Glenn Sæther, Peder Særheim
Redigering: Reidar Johannessen, medie:LAB

Inglesia Jesus de Miramar, Havanna February 16, 2016

VIVA er et kor for jenter og gutter fra 12-19 år. Sandneskoret er enestående i sitt slag og trekker sangere fra hele Sør-Rogaland. De fleste spiller et instrument og får i tillegg sangundervisning. Flere medlemmer blir tatt ut til å delta i store fjernsynskonkurranser, blant annet i ‘Det store Korslaget’. Våren 2014 deltok hele koret i TV-konkurransen «Norske talenter» og kom til finalen. 22.juni samme år var VIVA med på en urframføring av korverket «Gloria» av Cristian Grases i Carnegie Hall, New York.

VIVA er en spydspiss i Norge innen korvirksomhet og har framhevet Sandnes/Sør-Rogaland i nasjonale og internasjonale konkurranser og kongresser i Europa, USA, Asia og Sør-Afrika.

Når Stavanger symfoniorkester eller Den norske opera trenger barnekor til sine konserter i Rogaland, er VIVA førstevalget.

Mottoet til VIVA er hentet fra Pablo Casals: "Hvert sekund vi lever er et nytt og enestående øyeblikk, et øyeblikk som aldri vender tilbake. Vi burde si til hvert eneste barn: Vet du hva du er? Du er et vidunder! Du er enestående! I hele verden finnes det ikke en eneste en som deg."

Nøkkelord