Kule stopmotion filmer

Deltakerne fikk nye erfaringer da de blant annet fikk lære stopmotion teknikk på introkurset som ble holdt på Varatun Gård i midten av august. Det ble i tillegg holdt 13 andre kurs.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2016 kl 23:23

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Hver sommer arrangerer Flyktningeenheten sammen med Kultur og fritid i Sandnes Kommune en spennende uke med kurs på Varatun Gård. Deltakerne velger selv hvilket kurs de vil ta, og kan velge mellom kurs i film og tv-produksjon, tekstilmaling, smiekunst, kjeramikk, monotypi, fortelling, hiphop/låtskriving, band, filtdukker, strikking, steinsliping, tekstilmaling og analog fotografering..12 deltakere fikk denne sommeren lage små stopmotion filmer.

Av de 150 deltakerne gjennomførte 12 et kurs i stopmotion-film, en spennende og annerledes måte å lage film på. Ewa Welter, ansatt i Kultur og fritid, bruker denne filmproduksjonsteknikken sammen med ungdommer på Lura Bydelshus, og kun fantasien setter grenser for hva man kan inkludere. Hver enkelt deltaker skulle produsere en egen film, og det ble mange personlige og spennende filmsnutter som resultat. I tillegg fikk de instruksjon og trening i å male og tegne kunst.

Når uka er omme skal alle gruppene vise hva de har lært og laget, og det er virkelig imponerende hva man klarer å få til på bare en uke. Nye vennskap bygges, og språkkunnskapen økes, og uka er minst like kjekk for kursholderne som for deltakerne.

Nøkkelord