ANNONSE
ANNONSE

17 elever arrestert

På en skole i Larvik ble 17 elever hentet ut fra en skoletime av politiet pga filmer de hadde publisert på nettet.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Filmene viste bruk av rusmidler som bl.a. hasj, slosskamper, blotting, sniffing og hærverk. Elevorganisasjonen mener at det er forkastelig at ungdommene ble arrestert på skolen, som skal være en trygg arena. Politiet forklarer at de valgte å gjøre det på denne måten for å klare å ta alle 17 samtidig, så de ikke skulle kunne varsle hverandre og ødelegge bevis. Politiet gikk ikke selv inn i klasserommet, en lærer hentet dem ut, men Elevorganisasjonen mener at disse ungdommene ble hengt ut foran alle, og at politiet heller burde hentet dem hver for seg hjemme.

Når man poster ting på nettet er det ofte ment for å få oppmerksomhet og underholde, men man må huske på at i samme øyeblikk noe er postet på internett, selv om det er i en lukket gruppe på FB eller i en chat, så ligger det tilgjengelig og muligheten for at det spres videre til andre enn dem du trodde skulle se det er reell. Dersom videoer eller noe man skriver bryter loven, har politiet bevis for lovbruddet,og det er vanskelig å slippe unna.

Elevene i denne saken påstår at mye av det som ble filmet og publisert er arrangert for kamera, og ment som humor, og at volden var selvforsvar, men nå er det opp til politiet å etterforske og komme til bunns i hvilke lovbrudd de er skyldige i.