Alle tiders "Åpen hall" på Bogafjell.

FOTO: Solveig I. Engelsen

Barn og ungdom i Bogafjellhallen var kjempefornøyde da vi møtte dem i vinterferiens første hverdag. 150 personer hadde trosset snødekte veier og sklidd seg frem til "Åpen hall".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.02.2018 kl 11:53

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Bildeserie

"Åpen hall" i Bogafjellhallen

 Foto: Solveig I. Engelsen
Emilie (Bogafjell skole) vant dagens tegnekonkurranse og har nettopp valgt seg premie fra kiosken. Venninnene Viktoria (Hana skole) og Vilde (Hommersåk skole) er glade på hennes vegne. Til høyre sitter Lotte (Buggeland skole) som vet hun kan få en ny sjanse til å vinne tegnekonkurransen de andre dagene.      Foto: Solveig I. Engelsen
 Foto: Solveig I. Engelsen
"Åpen hall" er også et sted for generasjoner. Her spiller Jeppe håndball sammen med farfar.   Foto: Solveig I. Engelsen
Hoppsan på airtrackeren! Foto: Solveig I. Engelsen
Maja fra Bogafjell skole syns det er kjekt å holde på med forskjellige spill i "Åpen hall". Bak henne skimtes klatreveggen der godkjente instruktører er klare med alt utstyr som behøves.   Foto: Solveig I. Engelsen
Spretne jenter på Bogafjell! Foto: Solveig I. Engelsen
Total avslapning på gamerommet (i hvert fall på ettermiddagen)! Playstation på storskjerm.  Foto: Solveig I. Engelsen
Noen tilknyttet Bogafjell I.L. hadde tilbrakt formiddagen med snømåking. Alt for fotballen!  Foto: Solveig I. Engelsen

- Vi har hatt det kjempekjekt i hallen i dag, sier tre venninner hastende mens de nøye velger fargeblyanter for å gjøre ferdig hver sin tegning. Det er nettopp gitt beskjed over høytaleren at dagens tegnekonkurranse skal stenge om fem minutter.
Etter innlevering av kunstverkene, skravler de videre: - Det vi har gjort i dag er litt forskjellige idrettsaktiviteter og så har vi tullet og ledd mye! Jentene kommer fra tre bydeler og hadde vært på overnatting sammen før de ankom hallen. Plutselig blir de helt stille, trekning av dagens tegning er i gang. - Yippi, utbryter den ene av jentene. - Det er min tegning som lederne vifter med. Fnisende spretter hun opp og følger etter fritidskonsulent Audun Hiis bortover mot kiosken. Premien er en valgfri snopeting!

Smiler gjør også flere andre vi treffer på i hallen. Ei jente syns det er gøy her fordi hun kan gjøre så mye forskjellig. Spesielt artig syns hun det var med tarzantikken. Mens to andre jenter sitter musestille ved et bord i dyp konsentrasjon. De spiller sjakk. - Men, vi har også prøvd bordfotball og sportsaktiviteter nede i første etasje, sier de etter hvert. Alle jentene syns det er fint at "Åpen hall" er i nærområdet sitt.

Mens noen bare morer seg, så bruker andre ungdommer vinterferien til å tjene seg noen ekstra kroner. Ahmed går idrettslinja på Sandnes videregående skole og var så heldig å få jobb som en av aktivitetslederne i "Åpen hall". - Det er første gang jeg jobber her, og det er helt topp å arbeide på et slikt sted. Masse hyggelige unge og så kan jeg holde på med sport i tillegg, sier han tilfreds.

Med ett blir han hentet inn på et av grupperommene. - Det er noe feil med kontrollene, roper noen unggutter til han. Inne på det ene danserommet som denne uka er gjort om til gamerom, finner vi noen gutter nedgravde i hver sin saccosekk. De som ikke spiller playstation orker så vidt å se i retning av Ahmed når han kommer inn. Det tar visst på å ha fire timer med bånn gass nede i idrettshallen!

"Åpen hall" er hver dag i vinterferien på dagtid for både barn, ungdom og familier. Gratis å delta. Bogafjellhallen kl. 11-15. Hanahallen kl 10-13.30
De yngste må ha med seg voksne.

Mer info her: http://ungisandnes.com/nyheter/dette-kan-du-gjore-i-vinterferien-i-sandnes/19.617