ANNONSE
ANNONSE

Amalie Dorothea gleder seg til å spille live i Sandnes

Foto: Privat

"Musikken har hjulpet meg til å bli den jeg er", sier musikerjenta som tar turen fra Stange i Hedmark til Sandnes og Urban Street lørdag 16.juni.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 21:13

Låtskriver og sanger Amalie Dorothea Brendemo spiller både gitar og piano, og på utendørsfestivalen Urban Street skal hun fremføre egne sanger innen sjangerene alternativ pop, soul og indie-musikk.

- Jeg er så heldig å ha et eget musikkstudio hjemme. Der jobber jeg i timevis hver dag sammen med min bestevenn og produsent Eskil Andreassen. Akkurat nå jobber vi med en ny EP som kommer til sommeren, samt det blir en del øving til Urban Street-festivalen.

18-åringen Amalie Dorothea har holdt på med musikk i årevis. - Jeg er for det meste selvlært, bortsett fra ett år på Manger folkehøgskole (har bare musikklinjer) som ligger noen mil nord for Bergen. Der gikk jeg på vokallinja og hadde en egen sanglærer. Dette var midt i blinken for meg! Selv om jeg bare var 16 år da jeg gikk der, så var det utrolig bra og jeg trivdes kjempegodt. Det gav meg mange gode opplevelser og ikke minst opplæring og nye erfaringer innen musikk.

- Jeg veldig inspirert av musikken til nordlendingen Kristian Kristensen. Han er utrolig dyktig og mitt store forbilde innen musikk! Min største drøm er å få opptre og synge sammen med ham en eller annen gang. Ellers er Amy Winehouse er også en artist jeg ser opp til.

- Jeg gleder meg stort til å spille i Sandnes. Jeg har vært der en gang før, og vurderer å faktisk å flytte til Sandnes eller omegn. Det virker som regionen er et veldig bra sted å være med levende musikkmiljø og muligheter for unge musikere. Min gode venn Øystein Nygård bor også der. Han har hjulpet meg mye med å få fram musikken min, og hadde det ikke vært for ham så hadde jeg aldri kommet så langt som jeg er nå, forteller den unge musikeren til slutt.

Sjekk en av låtene til Amalie Dorothea her:
https://soundcloud.com/amaliebrendemo/help-me-god