ANNONSE
ANNONSE

Avspark før nasjonaldagen!

Russelaget er straks klare til fotballkamp mot ansatte på Sandnes vgs. Foto: Daniel Vu

Russen på Sandnes videregående skole har ladet opp med å spille fotballkamp. Hva skjer etterpå?

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2017 kl 15:04

16.mai ble den årlige fotballkampen mellom de ansatte og russen på Sandnes vgs avholdt. Russepresident Daniel Vu melder fra om en spennende fotballkamp der lærerne fort tok ledelsen. Selv med intens support fra fylkesansatte duskedamer, så ble det vanskelig for de ansatte å holde målet rent. Russelaget utlignet noen minutter senere og det endte med 6-4 til russen.

Sandnesrussen har ikke noe organisert fellesarrangement på 16.mai. Mange av russen fortsetter videre med fotballaktiviteter som tilskuere på Viking-kamp i Stavanger. Deretter ruller bilene hit og dit før våkenatta fortsetter med uteliv rundt om i byen der nord.

17.mai har Sandnes videregående skole hatt en tradisjon på å servere russen frokost inne på skolen, før de går i samlet tropp ned til barnetoget i sentrum. I år blir det dessverre en pause i den flotte gesten fra skolen til russen. Barnetoget vil dermed være uten russen fra Sandnes vgs i år. Derimot er russen klar for å gå i folketoget senere på ettermiddagen kl.15.45 fra Ruten.

Istedenfor den årlige russefrokosten, så ble det gjort en vri dette året. Sist fredag markerte man den siste skoledagen for årets avgangselever på Sandnes videregående skole med kahoot, og russen delte ut is til alle skolens elever. Skolen legger vekt på at russen gjør noe kjekt med og for de andre elevene. I løpet av skoleåret har de flere ganger laget kahoot for elevene på første og andre trinn. Tidligere år har det vært andre typer aktiviteter som for eksempel en annerledes julekalender med musikk og aktiviteter hver skoledag i desember.

Russepresidenten avslutter med at de har gledet seg veldig til den siste våkenatta og feiringen av nasjonaldagen, men at det samtidig er litt trist at russetida snart er over. Allerede på fredag 19.mai er det eksamen for noen dem.

17.mai-program for Sandnes: https://www.sandnes.kommune.no/17mai#heading-h2-3