ANNONSE
ANNONSE

Byfest i badetøy!

Foto: Øystein Nygård

Endelig kunne ungdom i Sandnes ta i bruk sommerens ubrukte badetøy!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2017 kl 10:32

"Veldig gøy", sa ei jente fra 10.klasse som vi snakket med mandag etter festen. Hun går på Giske ungdomsskole og forteller at Byfestens skumparty hadde vært den store snakkisen i dagene etter Byfesten. "Alle syns det var kjempekjekt. Det var knallgod stemning og jeg traff mange nye folk," sier hun. Ei anna 10.klassejente fra Riska ungdomsskole er helt enig. "Det var en super måte å bli kjent med andre på. Musikken var bra, mye dansing og topp party. Det eneste som var litt dumt var at det ble ganske så kaldt å gå med våte klær utover kvelden." Ungdommene flest gikk i bukser og t-skjorter. Det var varmt nok i skummet i teltet, men stod de ute så ble det straks kjølig. Mange hadde helt oversett de gjentatte meldingene i forkant om å ta med håndkle og klesskift. Selv ikke festfyrverkeriets gnister kunne varme opp de frosne ungdommene på kveldens slutt. Men sånn er det; Noen syns det til tider var litt for mye skum, mens andre kunne ikke få nok verken i håret eller til mageplask.

Skumpartyet var kommunens gave til ungdommen i anledning åpningen av den nye Langgata. 200 ungdommer koste seg fra klokka seks til klokka ti på kvelden. Det var gratis inngang. Fra 10.klasse og oppover.

L54 (ungdomshuset i sentrum) fikk en virkelig pangåpning i det nye skoleåret. "Det var spesielt kjekt at mange nye ungdommer kom på festen - veldig mange fra 10.klasse og 1.videregående", sier fritidskonsulent Siri Hagen i L54. Hun syns det hele gikk veldig bra. Garderobe og kiosk innendørs førte til at ungdomshuset til tider lignet en vaskehall. "Men", sier hun, "kjekke ungdommer og godt partyhumør gjør at vi tåler såpeglatte gulver i noen dager."
Arrangementet fenget mange Sandnesungdommer. I tillegg kom de reisende både fra Randaberg, Strand, Bryne og Egersund. Siri håper at mange kommer tilbake på den neste store festen som blir inne i L54: Neonparty fredag 29.september kl 19-23.

Det finnes mange flere Skumpartybilder på ungisandnes Facebook: https://www.facebook.com/UngiSandnes/photos/pcb.1252410288220234/1252408171553779/?type=3&theater