Danser for Verdensdagen og 1000 elever

Alle de seks danserne har tidligere tatt dansetimer hos House of Dance. Nå står de på egne danseben, selv om de på denne forestillingen har måttet låne to ben ekstra. Foran: Fillip i hvit genser. Bak fra venstre: Maria, Kristin (So Fly Crew), Maja, Suie Ann og Joshua FOTO: Solveig I. Engelsen

Dansegruppa Mixcrew skal danse for over tusen 10.klassinger i Sandnes kulturhus i dag onsdag 18.oktober. Sandnes markerer Verdensdagen for psykisk helse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.11.2017 kl 16:53

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Verdensdagen for psykisk helse 2017

Sandnes kommune markerer Verdensdagen onsdag 18.oktober i Sandnes kulturhus.
Årets tema er "Noe å glede seg over".

Iår vil polfareren Steffen Dahl gjennom bilder og video fortelle om hvordan plutselig angsten for å gå i butikken hjemme i Norge var større enn frykten for å møte en isbjørn i 30 minusgrader.

Alle elever på 10.trinn er inviterte, totalt 1050 elever. Det vil bli to forestillinger, kl 10 og kl 12.30.

Arrangør er en tverrfaglig gruppe bestående av helsesøstre, miljøterapeuter, SLT-koordinator, oppsøkende ungdomsarbeider og fritidskonsulent.

http://www.verdensdagen.no

Mens andre skoleungdommer slappet av i høstferien, så har seks ungdommer i Sandnes gjort det motsatte. I dansestudioet inne på ungdomshuset L54 har dansegruppa Mixcrew spesiallaget en dans for Verdensdagen for psykisk helse.

I over en måned har de øvd opptil flere dager i uka. Maria og Suie Ann har laget koreografien inspirert av tema psykisk helse. Dansen viser ei jente som ikke har det bra. Danserne rundt henne symboliserer følelsene hennes og hvordan hun har det mentalt.

Mixcrew består vanligvis av åtte dansere fra 8.trinn til 3.vgs. Flere av dansegruppemedlemmene som går på videregående skole fikk ikke godkjent fravær. Derfor stiller de i kulturhuset med fem egne dansere samt en danser fra en annen av distriktets dansegrupper, So Fly Crew.

Uansett dansetilhørighet, så er alle danserne enige om at dansen har gitt dem mye glede!