ANNONSE
ANNONSE

De lager nytt kjede til ordføreren

Håkons smykkedel er inspirert fra sykkelhistorien til Sandnes. Foto: Solveig I.Engelsen

Ny storkommune trenger både nytt ordførerkjede og kommunevåpen. 7.trinnet på Sandved skole fikser dette!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2018 kl 14:05

I samfunnsfagtimene er klasserommene blitt gjort om til design- og smykkeverksteder. Det klippes i metall og skarpe kanter blir pusset iherdig med sandpapir. Elevene er bevisste og tenker gjenbruk når de jobber med det nye ordførerkjedet. Brusbokser av metall skal omformes til 74 fantastiske smykkedeler - en fra hver elev, og nederst vil det nye kommunevåpenet henge!

- Det har vært kjempekjekt å gjøre teori om til noe praktisk, sier elever i klasse 7c. Noen syns det gøyeste har vært å finne ut fakta om Forsand og Sandnes, og utfra dette velge ut motiv til smykkebiten sin. Andre har likt best å holde på med den kreative delen av prosjektet enten det har vært å tegne nytt kommunevåpen eller å dekorere sin bit av ordførerkjedet.

- Men, det har vært litt vanskelig også, sier klassekameratene. - Det vanskeligste har vært å overføre idéen fra papir til metall. De har erfart at lærerens ord om forenkling er den beste veien til et godt resultat. Detaljrike skisser må gjøres mindre kompliserte, og det er viktig å finne de rette materialene som enkelt kan festes til metall. Det er absolutt ikke lett å være en kommunal smykkedesigner, men sannelig, på Sandved skole får de det til!

- Elevene har gjort grundig forarbeid, forteller lærer Magnhild Ølberg. - De har selv måttet finne informasjon om Forsand eller Sandnes på internett. - Utformingen av smykkedelen har vært med utgangspunkt i en av kommunenes kjennetegn, historie, næring, natur eller lignende.

Motivet for det nye kommunevåpenet er allerede bestemt til å være Preikestolen. På Sandved skole har 7.trinnet totalt 74 ulike forslag til Preikestol-motiv. Kun én av disse vil (etter avstemning) få den gjeve plassen hengenes nederst på ordførerkjedet.

Alle barne- og ungdomsskolene i Forsand og Sandnes er blitt utfordret til å komme med forslag som kan gi inspirasjon til nytt felles ordførerkjede og kommunevåpen. Dette er en konkurranse der de beste bidragene vil bli premiert. Representanter fra vinnerskolene vil være med på offisiell overrekkelse i Forsand, og alle skolene kan vise frem sine bidrag under Barnas by (i Sandnes sentrum) 15.juni 2018.

Det er ennå ikke for sent å være med i skolekonkurransen. Frist er 1.mai 2018.