Det blomstret på Vågen vgs 8.mars

Amnesty International avdeling Vågen vgs med leder Jasmine Marie Ramos (rett bak bordet til høyre i rød genser.) FOTO: Solveig I. Engelsen

Amnesty International-gruppa på Vågen videregående skole i Sandnes markerte den internasjonale Kvinnedagen med både sanginnslag, fargerike blomster og appell om å signere på å en underskriftskampanje om samtykkeloven.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2018 kl 22:40

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Elevene kunne få malt på seg blomster på ansikt og hender i solidaritet med både Amnesty International og den internasjonale kvinnedagen 8.mars. Ragnhild Strømø Orheim og Steinar Christian Kjeilen (begge går 1.vgs drama) hadde ansvar for blomstermalingen. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Pianist Kyrre Krager og sanger Ida Kathrin Refsnes (begge går 1. vgs musikk) framførte en sang om å være modig. Det skapte den rette stemningen for friminuttarrangementet til Amnesty på Vågen vgs. FOTO: Solveig I. Engelsen

På forhånd var alle elevene blitt oppfordret til å kle seg i klær med blomstermotiver. Selv om ikke absolutt alle elevene på skolen hadde fulgt oppfordringen, så kunne det likevel skimtes blomsterprakt på alle bordene i skolekantina i matfriminuttet. Og de som ikke hadde blomster på seg hjemmefra, kunne bli malt i all verdens blomsteruttrykk.

Leder av Amnesty-gruppa, Jasmine Marie Ramos, fortalte etter arrangementet:
- Vi er kjempefornøyde med markeringen i dag. 103 personer skrev seg på lista, og dersom friminuttet hadde vart lenger, så hadde det blitt flere signaturer. Det kom flere bort til oss da det hadde ringt inn til time.

Hun er også veldig glad for at så mange av de andre elevene viste engasjement for saken og viste sin støtte både til Kvinnedagen og Amnesty. Både gutter og jenter skrev opp sine navn, men siden skolen har flest jenter så ble det også naturlig at flest jentenavn vises på underskriftsarkene.

Jasmine Marie ønsker å prate videre om både Kvinnedagen 8.mars og Amnesty, men hun må haste videre. Hun skal nemlig delta i marsjen for den internasjonale kvinnedagen i Stavanger senere på ettermiddagen.
Ungisandnes.com vil snart komme tilbake med en ny artikkel om både henne og det hun brenner for.

I Sandnes skal Kvinnedagen 8.mars markeres kl 19 på Sandnes Brygge. Dørene åpnes kl 18. Gratis inngang.

Gratulerer med dagen alle kvinner - unge som eldre!