DYTT de gamle

FOTO: Reidar Johannessen

Har du hørt om dytt.no? Alle som deltok fikk hver sin skritteller og skulle gå så mange skritt som mulig hver dag, og til slutt hadde man gått mange nok skritt til å nå f.eks. Praha. På Lura BOAS hadde de forrige uke kick off for Luradytten, der de skal gå sammen til Kristiansand.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

FOTO: Reidar Johannessen

Se bildet større

FOTO: Reidar Johannessen

Se bildet større

FOTO: Reidar Johannessen

Se bildet større

FOTO: Reidar Johannessen

Se bildet større

FOTO: Reidar Johannessen

Vi i ungisandnes.com var invitert på kick off, og ble med på første økt sammen med ca.30 beboere og en god del av de ansatte. Man kan velge 3 lengder på løypene, og er været stygt, får man også godkjent turer innendørs. Så når starten gikk vi alle ut i det flotte været, og valgte løyper etter evne. Vi tok følge med rullestoler, rullatorer og sprekinger uten hjelpemidler i det hele tatt, og det ble tid til mange gode historier og mye "lått&løye" underveis. Når man møter spreke damer på snart 92 år som velger å gå den lengste løypa som var på ca. 1 km, så skjems man litt når man tenker over hvor lett man hopper inn i bilen for hvert minste ærend, og står i 10 minutt og venter på en parkeringsplass nærmest mulig døra på butikken...

I tillegg til alle løypene de har lagt opp til, har de også en høyteknologisk sykkel som man kan regulere motstanden på og som måler hvor langt man har syklet, og man kan velge mellom å sykle med beina, armene eller begge deler, og mens man sykler har man en storskjerm foran seg med løyper man beveger seg gjennom, enten man vil sykle på Lura, eller i København, valget er stort! John var en av de ivrigste på sykkelen, og han har allerede passert Kristiansand i total lengde, og er nok godt på vei oppover kysten på Østlandet mot Oslo.

Når vi alle var i mål ved Lysthuset på området til Lura BOAS, fikk alle is som belønning, og når de tilsammen har gått til Bryne, vil det bli fest med poteter som tema! Når de når Egersund blir sild festtema, og ved Kvinesdal blir det Americana-party! Dette opplegget er laget for å motivere til fysisk aktivitet, og ved å gjøre det lystbetont var det tydelig at det motiverte mange, VI koste oss iallefall!