ANNONSE
ANNONSE

"Eg forstår ikkje!?!"

...er den første norske setningen utlendinger lærer seg... men de vil lære mer!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2015 kl 06:32

Denne uka arrangerer Flyktningeenheten i samarbeid med Sandnes Kommune kurs for nærmere 140 utlendinger/innvandrere på Varatun Gård. Det kryr av spennende aktiviteter, for deltakerne kunne selv velge mellom 12 forskjellige kurs, i alt fra steinsliping, skateboard-bygging og det kuleste av alt: Nettredaksjon!

Gruppa i nettredaksjonen denne uka beskriver seg selv som utlendinger/innvandrere fra forskjellige land og verdensdeler med forskjellig kultur, hudfarge, kjønn, alder, yrer, familiebakgrunn, interesser, språk, motivasjon, livshistorie, mål og fremtid. Men denne herlige gjengen med så vidt forskjellige mennesker danner tilsammen et spennende utgangspunkt for felles læring og vennskap.

Målet med uka er at deltakerne skal lære forskjellige ting gjennom språkpraksis, og tilbudet er en del av INTRO, som er et introduksjonsprogram for utlendinger slik at de kan lære norsk språk, kultur, lover og regler.

Første dag av nettredaksjonens kurs bestod av å bli kjent og introduksjon til intervjuteknikker og teori. Dag 2 skal vi jobbe med foto som medium, og resultatene vil postes når de er klare... (to be continued... ;-) )