En hel dag med Marcus & Martinus

God stemning før avreise til konserten! FOTO: Solveig I. Engelsen

Det er noen dager siden tre 7.klassejenter fra Hana og Trones hadde en megakul dag på Marcus & Martinus show i Sørmarka Arena. Hva husker de best fra konsertlørdagen?

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Forventningsfulle forberedelser på Hana. Fra venstre: Sigrid, Mia og Iben. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

FOTO: Sigrid E. Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

FOTO: Sigrid E.Rostad

Se bildet større

Snart starter konserten! Foran fra venstre: Iben, Sigrid og Mia (i midten). Her står de sammen med andre kjente. FOTO: Konsertvakt!

"Åhh, det var heeeelt fantastisk", utbryter venninnene Mia Wiedenmann, Iben Valen Rønli og Sigrid E. Rostad. "Absolutt den beste konserten jeg har sett", sier en av dem.
Bortsett fra å se sangstjernene på nært hold gjorde sceneshowet med pyroeffekter, flammer og røykbomber stort inntrykk.

Konsertforberedelser
De forteller at alt fra morgenen av var de på chat med hverandre om praktiske ting. De regnet med at det kom til å bli lang kø og at det ville bli både kaldt og vått. Så diskusjonen gikk på hva slags type snop, mat og drikke de skulle ha med seg, klær (skulle de gidde å høre på foreldrenes fornuftige klesråd) og ikke minst når tid de skulle starte å stå i kø. Etter felles varm lunsj på Hana og med store M'er på kinnene var de superklare for å bli kjørt til konsertstedet.


- Vi ble litt stressa da vi fikk vite at noen jenter hadde møtt opp klokka seks om morgenen, men vi syns selv vi kom til Sørmarka Arena i akkurat passe tid - litt før klokka tre. Det var en god del folk før oss i køen, men det var enda flere bak. Vi traff på flere kjente og tida gikk egentlig ganske fort. Vi spiste chips, snakket med folk, traff kjente og hadde det gøy. Det eneste negative var at noen av oss var litt kalde på tærne og det var litt stress når vi måtte ut av køen for å gå på toalettet. Da var det lurt at ikke alle gikk samtidig, for da beholdt vi fortsatt plassene i køen. Vi kom inn som første pulje klokka halv seks og fikk en super plass rett foran scenen ved gjerdet - sånn nesten på midten. Og der så vi alt som skjedde på scenen.

Konserten
Jentene var veldig fornøyde med å stå helt fremme ved scenekanten. De fikk alle håndtrykk av Marcus & Martinus. Siden de sto foran var de flere ganger på storskjermen, og ble både fotografert og filmet. "Det var veldig kjekt samme kveld å se bildet av oss i nettavisen til Stavanger Aftenblad," sier venninnene. Ellers var jo sangene det viktigste; "Together" og "Bae" var blant favorittene.
Hvordan var stemningen blant publikum? - Mange jenter hylte og skrek kjempehøyt nesten hele tida. Det gjorde forresten vi også. Det var nok mest jentene som skrek selv om det også var gutter blant publikum. Flesteparten av guttene var yngre, mens jentene var både fra barne-og ungdomsskole. En del foreldre var også på konserten blant annet var det et foreldrepar som stod ut med armene sine hele tida for at det ikke skulle komme større barn og trykke seg inntil de yngre barna som de hadde med.
Ble dere klemt flate? - Neiiii. Bortsett fra når Marcus & Martinus gikk ytterst på scenekanten for å gi "give five" til publikum. Da ble det et voldsomt press bakfra en kort stund, men da tok vi bare og presset de tilbake igjen.

Kveld med Marcus & Martinus
Selv om de var sultne, trøtte og hadde elektrisk sus i ørene, var de fortsatt klare for mer Marcus & Martinus i de sene kveldstimer. Første episode av dokumentarserien om popstjernene gikk på TvNorge samtidig med konserten i Sørmarka Arena, så foreldre hadde blitt beordret til å gjøre opptak. Og før søvnen tok helt overhånd ble knappene for de lagrede bildene på telefonene nesten utslitte av å skrolle gjennom bilder og filmopptak fra jentenes absolutt beste konsertopplevelse.