ANNONSE
ANNONSE

Er VR fremtiden?

Foto: Bilde fra Wikipedia

Virtuell virkelighet har blitt mer vanlig blant folk flest. Så langt har 120 000 nordmenn skaffet seg en VR-brille.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2016 kl 22:49

En VR-brille gjør at brukeren kan påvirke visingen av et datasimulert miljø. Dette skaper en illusjon av å være en fysisk del i det datasimulerte miljø. I 1935 skrev Stanley G. Weinbaum "Pygmalion's Spectacles" der han beskrev VR-briller, men det er først de siste årene at vanlige forbrukere har fått tilgang til teknologien. Flere store elektronikk-produsenter har de siste årene sluppet egne varianter VR-briller. Dette har ført til at forbrukere har fått lettere tilgang til teknologien og at prisene har sunket, slik det meste fungerer i teknologiverdenen: I begynnelsen når et nytt produkt lanseres koster det en formue, og etterhvert som masseproduksjonen kicker inn, får vi "vanlige" folk også råd til det.

I dag brukes VR-teknologien blant annet i spill og visning av 360 graders filmer og bilder. Facebook og Google har det siste året lansert plattformer for VR. I tiden fremover vil en kunne finne teknologien i blant annet utdanningssystemet, industri, handel, forskning og medisin.

Skal man tro produsentene bak teknologien vil man de neste årene se en kraftig økning i salg av VR-briller. Bare fantasien setter grenser for hva denne fantastiske teknologien kan brukes til, man kan f.eks. bruke det i skolen, og la elevene få oppleve historiske steder uten å måtte reise dit, man kan få en unik konsertopplevelse i sin egen stue og gaming vil kanskje bli en mer fysisk aktivitet der man deltar "fysisk" i spillet.